10 Ocak Gazeteciler Günü

Gümüşhane'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayımlanan mesajlar..

10 Ocak Gazeteciler Günü
VALİ YÜCEL YAVUZ

“Mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Aynı zamanda gazetecilerimiz, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

Gümüşhane’mizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendiren, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel  basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Zorlu çalışma şartlarına rağmen,  görevlerini tarafsız ve objektif bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR.KEMALETTİN AYDIN

“Değerli basın mensubu arkadaşlarımız, kamuoyunun doğru bilgi alma hakkına hizmet etmek için gece gündüz,   yaz kış demeden ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü kuvvet olarak son derece şerefli bir mesleği icra etmektedirler. Her günlerini vatandaşlarımızın olup bitenlerden haberdar olması için yoğun çalışmalarla geçiren basın mensubunun kıymetli ve cefakar çalışanları memleketimize ve ülkemize yapmış olduğunuz katkılar nedeniyle tebriklerimi sunuyorum.

Özgür basının adeta karşılıksız çalışan kıymetli gazetecileri halkımızın bilinçlenmesi, vatandaşlarımızın  yerel ve ulusal gündemden haber alması için yorulmadan çalışmaktadır. Bu bağlamda bizlere de düşen görev ise kendilerine her koşulda destek olmak, değerli medya mensubu arkadaşlarımızın yanlarında olmaktır. 
     
Sizlerin çalışmalarını yakinen ve bizzat takip ediyorum. Bu önemli gün başta olmak üzere tüm günlerinizi sağlık, mutluluk ve başarı dolu geçirmenizi temenni ediyor ve bu vesile ile görev başında hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmet ile anıyor, çalışma hayatlarına devam eden gazetecilerimizi saygı ile anıyorum."

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu aydınlatan, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri ve beklentileri gündeme taşıyarak katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Görevlerinde Başarılar diliyorum.

Bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, Saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Basın, gelişmiş demokrasilerde halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlar. Medya çok sesli ve serbest bir surette vazifelerini yerine getirdiğinde demokratik ve şeffaf sistemler işlerlik kazanır. Kamuoyunun olaylar karşısında doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi, halkın sıkıntıları ve taleplerinin yetkili makamlara ulaştırılması noktasında gazeteciler kamunun önemli bir görevini de yerine getirir. Gazetecilik görevi; tarafsız, ilkeli, tavrını halktan ve haktan yana koymanın yanı sıra prensiplerinden ödün vermemekten geçer. Görevini siyasi, ideolojik ve kişisel çıkarları için kullanmayan basın mensupları, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. 10 Ocak 1961'den beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, zor şartlarda özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar dilerim.”

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI SEZAİ KÖPRÜLÜ

“Toplumun vicdanı olan gazeteciler, aynı zamanda her bir vatandaşın gözü ve kulağıdır. Basın tüm toplumun haberdar olması açısından demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir ve her basın çalışanı bu anlamda çok önemli bir görev yerine getirmektedir.

Güçlü demokratik bir toplum için gazetecilerin rahatça görevlerini yapmaları, çalışmalarını sürdürmeleri bir gerekliliktir. Basın tüm toplumun haberdar olması açısından demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir ve her basın çalışanı bu anlamda çok önemli bir görev yerine getirmektedir.

Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır. Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir.

Dünyadaki gelişmelerden insanları haberdar edebilmek adına görevlerini yerine getirirken canını bile feda etmekten çekinmeyen basın mensubu her bir arkadaşımızın, güçlü demokratik bir toplum için çabalarını sürdüren bu konuda emek veren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI HAKKI GÜNDÜZ

“Dünyadaki ve İlimizdeki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın yayın mensuplarının; kamuoyunu doğru bilgilendirmek, aydınlatmak, toplumu eğitmek, düşünce dünyasını zenginleştirmek, hukukun evrensel standartlarına bağlılık, kişi haklarına ve özel hayata saygı, tarafsızlık gibi çok önemli görevleriyle Gümüşhane’mizin gelişimine katkı sağladığı ortadadır.

Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışılan bir meslektir.

Bu anlayış içerisinde, görevini başarıyla sürdürmekte olan çalışan gazetecilerimizin ve bütün basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” tebrik eder, fedakârca görev yaparken yaşamlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anar, tüm basın çalışanlarının bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dilerim.”

BİRLEŞEN ALTIN KÖYLER DERNEĞİ BAŞKANI ENGİN ÇELİK

“Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmıştır.

İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında, önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla Devlet arasında köprü görevi görmektedir.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyor selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER