‘15 Temmuz destanı 28 Şubat’ın rövanşıdır!’

Anadolu Öğrenci Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Mehdi Coşkun, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada 28 Şubat Postmodern darbesinin 15 Temmuz işgal girişiminin gayri meşru babası olduğunu söyledi.

‘15 Temmuz destanı 28 Şubat’ın rövanşıdır!’

Anadolu Öğrenci Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Mehdi Coşkun, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada 28 Şubat Postmodern darbesinin 15 Temmuz işgal girişiminin gayri meşru babası olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada 28 Şubat Postmodern Darbesinin ruhunu batılılaşma makyajlı sömürgecilikten, aklını oryantalizmden, meşruiyetini FETÖ'den, adaletini tek parti döneminden, ilhamını 27 Mayıs’tan, zalimliğini ise 12 Eylül’den alan aşağılık bir soykırım girişimi olduğunu kaydeden Coşkun, “28 Şubat, Osmanlı sonrası Devleti rehin alarak milletimize dayatılan düzeni Batılı efendilerin talimatlarına göre yeniden tahkim etmeyi amaçlayan sistematik ve militarist bir dayatmadır. 28 Şubat Postmodern Darbesi, 15 Temmuz işgal girişiminin gayri meşru babasıdır. Bundan 20 yıl önce bugün 28 Şubat'ta inanç değerlerimiz, düşüncelerimiz, yaşam tarzımız, derneklerimiz, vakıflarımız cuntacılar tarafından tehlikeli ilan edilip, takibe ve tutuklamalara tabi tutuldu. İnsanların temel hak ve özgürlükleri hiçe sayıldı. On binlerce üniversite öğrencisinin eğitim hakkı elinden alındı. Katsayı uygulamasıyla İmam-Hatip Liseleri ve Meslek Liseleri mezunlarının eğitim haklarına büyük darbe vuruldu. Binlerce kamu görevlisi memuriyetten çıkarıldı. Yüzlerce subay ve astsubay meslekten ihraç edildi. 28 Şubat darbesinin aktörleri, devlet kurumları, yasama, yürütme ve yargı organlarını işlemez hale getirdi. Ülke karanlık bir dehlize sokuldu ve inanılmaz bir şekilde bu sürecin 1000 yıl süreceği iddia edildi. Bu coğrafyanın dokusuyla örtüşmeyen, siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik uygulamalar, ulusla arası odaklarla işbirliği içinde yürürlüğe kondu” dedi.

“28 Şubat'ın rövanşı 15 Temmuz destanında alındı”

Geçen süre zarfında millet ile devlet barışına yönelik adımlar atıldığını, milletin asli değerlerini kuşanarak tarih sahnesine dönme kararı verdiğini dile getiren Coşkun, şunları söyledi: “28 Şubat'ın arkasındaki güçler de boş durmamış FETÖ marifetiyle 15 Temmuz'da karanlık işgal girişiminde bulunmuşlardır. Tanklarla irademizi sindirmeye çalışanları Milletimiz imanıyla geri püskürtmüştür. Şer odakları kirli emellerine ulaşamamış ve hüsrana uğramıştır. Bütün kesimleriyle sokağa çıkan Milletimiz bu toprakların her beka krizinde kurtuluş reçetesi olan tekbir ezan ve bayrak ile yeni bir destan yazmıştır. 20 yıl sonra bugün gelinen noktada Kemalist tahakkümcü anlayışın milletimizi korkutup sindirme ve Batı'ya köle kılma projesinin bir kere daha iflas etmiş olduğunu ve 28 Şubat'ın rövanşının 15 Temmuz Destanında alındığını Rabbimize hamd ile müşahede ediyoruz. Ancak 28 Şubat zorbalığının yol açtığı mağduriyetlerin bir kısmının giderilememiş olmasını ise üzüntü ile izliyor ve bu konuda yetki ve sorumluluk sahiplerini harekete geçmeye, kamuoyunu ise duyarlı olmaya davet ediyoruz. 28 Şubat sürecinde hukuksuzluğun zirve noktasını teşkil eden “brifinglendirilmiş yargı” marifetiyle haklarında açılmış soruşturma ve yürütülmüş yargılamalar neticesinde mağduriyetler oluşturmuş davalarla ilgili olarak acilen yeniden yargılama yolu açılmalıdır! Kaldı ki 28 Şubat davaları ile ilgili hüküm veren birçok hakim ve yargıç, 15 Temmuz işgal girişiminin yargı ayağını oluşturdukları için gözaltına alınmışlar ve şu anda darbeci olarak yargılanmaktadırlar.”

"Karargah Rahatsız türünden manşetlerin arsızca tedavüle konulmasını lanetliyoruz!”

28 Şubat darbe sürecinde FETÖ'nün rolünün ortaya çıkarılması ve karanlık ilişkilerinin aydınlatılması gerektiğine değinen Coşkun, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Devletin, Milletimiz adına bedel ödeyenlere iade-i itibar borcu vardır! Ülkemizi büyük bir cezaevine çeviren, kültürel soykırıma teşebbüs eden, ülkeyi milyarlarca lira zarara uğratan darbecilerin yaptıklarının hesabı sorulmalıdır! Milletimiz adına 28 Şubat döneminde büyük bedeller ödeyen bizler bu zulmün faillerini hiçbir zaman yüreğimizde affetmeyeceğiz!  Bizler Anadolu Öğrenci Birliği olarak 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıl dönümünde sadece Türkiye’de değil Mısır’da, Şili’de, Venezuela’da, Afrika’da kısacası tüm dünyadaki bütün darbeleri en gür sedamız ile tel’in ediyor, halkların iradesine müdahale eden tüm vesayet odaklarının karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu vesileyle son günlerde darbe şakşakçılığını çağrıştıran "Karargah Rahatsız" türünden manşetlerin arsızca tedavüle konulmasını lanetliyoruz! Topraklarımızda oynanan oyunların senaristlerini çok iyi tanıyor, Türkiye’de yapılan hiçbir darbenin CIA ve NATO’dan bağımsız olmadığını çok iyi biliyoruz. Bütün darbelerin planlayıcısı NATO'nun ülkemizdeki üsleri kapatılmalıdır! Bilinmelidir ki 15 Temmuz Destanı tüm dünyada mazlum milletlere ilham kaynağı olmuş ve emperyalizmin suratına tokat gibi çakılan "yeni bir dünya" çağrısını ateşlemiştir. Milletimiz, 15 Temmuz Destanı ile 28 Şubat'ın rövanşını almıştır! Emperyalistler ve kuklaları unutmasınlar ki; hürriyet ve adaleti kuşanmış olan bizler asla teslim olmayacağız ve yeni bir dünya için 28 Şubat'ta ödediğimiz bedelleri şeref madalyası olarak görüyoruz! Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras da bundan başkası değildir!”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER