15 Temmuz programları başlıyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin yıldönümünde ne tür faaliyetler yapılacağının belirlendiğini söyledi.

15 Temmuz programları başlıyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin yıldönümünde ne tür faaliyetler yapılacağının belirlendiğini söyledi.

"Yine selalar okunacak"

Konuyla ilgili kendisinin başkanlığında bir toplantı düzenlendiğini ve 15 Temmuz’la ilgili programların Salı gününden itibaren başlayacağını kaydeden Vali Memiş, her kurumun kendisine göre programlar yapacağını belirterek, “Gümüşhane Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük gibi kurumlarımız daha çok vatandaşın katılımını sağlayacağı, farkındalığın yansıtılacağı programlar yapılacak. Programları Cumhurbaşkanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve önderliği doğrultusunda tüm Türkiye’de 81 vilayette düzenlenecek. Yine İçişleri Bakanlığımızın bize gönderdiği genelge çerçevesinde icra edeceğiz. Kuranı kerim tilavetleri, mevlidler, hatimler okunacak, yürüyüşler düzenlenecek, sergiler düzenlenecek” dedi.

14 Temmuz’da şehit ailelerine yönelik üniversite sosyal tesislerinde bir program düzenleneceğini, 15 Temmuz’da ise Belediye’nin geçtiğimiz yıl yaptığı gibi güzel bir organizasyonla vatandaşlarla şehrin meydanında buluşacaklarını kaydeden Vali Memiş, “Yürüyüşümüz olacak, bütün vatandaşlarımızı Atatürk caddesinde o gece olduğu gibi bir araya getireceğiz, o gece yine selalar okunacak. 15 Temmuz’dan sonra ise Cumhurbaşkanlığımızdan henüz o talimat gelmedi, ne kadar süre olacağını henüz bilmediğimiz ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam edeceğiz. İlçelerimizde de bu programlar devam edecek” diye konuştu.

15 Temmuz’un Türk demokrasisi, Türk milleti açısından adeta bir milat olduğuna değinen Vali Memiş, “Bizler kamu görevlileri olarak o günü hiç unutmadık. Hain bir darbe teşebbüsü ile Türk demokrasisi karşı karşıya kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış, FETÖ Terör Örgütü mensupları, işbirlikçileri ve destekçileri anayasal sistemle işbaşına gelmiş hükümetimizi görevden el çektirmek istediler. Ancak buna, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve liderliği ile, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliği ve feraseti ile, hükümet üyelerimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin liderliğinde, belki de parti ayrımı yapmaksızın bütün siyasilerimizin katılımıyla ve özellikle yüce Türk milletinin canını hiçe sayarak sokaklara dökülmesiyle ki 249 şehidimiz var biliyorsunuz, görevleri olmadığı halde canlarını hiçe sayarak tankların önünde yatan silahın, merminin, kurşunun önüne kendisini bırakan vatandaşlarımız sayesinde bu darbe savuşturuldu. Ama bu hiç de kolay olmadı” ifadelerini kullandı.

"Hayatım boyunca o dakikaları unutmayacağım"

Hayatı boyunca o dakikaları unutmayacağının altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi: “Daha bir aylık valiydim ve darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Gümüşhane tarafından iyi olan şey şu ki, Gümüşhane’de özellikle hem İl Jandarma Komutanlığımız hem de İl Emniyet Müdürlüğümüz personeliyle birlikte dimdik bir duruş sergiledi. Biz daha darbeyi öğrenir öğrenmez çok net bir tavır sergiledik. Hiç beklemedik, demokrasimizin yanında, Cumhurbaşkanımızın yanında, milletimizin yanında olduk. Gümüşhane’de devleti temsil eden birimler olarak, milletvekillerimizle, belediyelerimizle, kaymakamlarımızla, bütün kurumlarımızla, basın mensuplarımızla daha ilk dakikalardan itibaren darbenin karşısında olduk. Saat 11’den sonra adeta Türkiye’yi izledik. Daha saat 10:30 gibi İl Jandarma Alay Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüz benim yanıma gelerek devlete bağlılıklarını ifade ettiler ve bütün il ve ilçelerimizde tamamıyla kontrol bizim elimizdeydi.  Yurtta Sulh Konseyi’nde Gümüşhane Valisi olarak benim gözaltına alınmam talimatı vardı, işte belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın eğer direnirse onların da gözaltına alınma talimatları vardı. İl Jandarma Alay Komutanını merkeze çekmişlerdi. Sıkıyönetim komutanı atamışlardı. Biz daha o gece Iğdır’dan gelecek sıkıyönetim komutanını bize gelseydi biz tutuklayacaktık ama hemen devreye girerek Iğdır’da tutuklanmasını sağladık. Gümüşhaneli bütün hemşerilerimiz çok net bir tavır sergilediler.  Belediye Başkanımızı sayın Ercan Çimen daha ilk dakikalardan itibaren çok güzel bir organizasyon yaparak çok net bir duruş sergilediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, ilçe kaymakamlarımız, tüm sivil toplum örgütlerimiz çok net bir duruş sergilediler. Gümüşhane’deki hemşerilerimle Gümüşhane Valisi olarak gurur duydum. Gümüşhaneli olup da Ankara İstanbul ve diğer illerimizde şehit olan 5 vatandaşımız var. Efsane olan isimlerimiz var, Şerife Bacımız, Torullu Vasfi Bey var. Bunlar Türk Demokrasisine altın harflerle yazılacak.  Biz hemşerilerimle ne kadar gurur duysak azdır. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Fetö yapılanması ile mücadelemizi sürdüreceğiz ama herkesi de bir torbaya atmayacağız. Kurunun yanında yaşı da harcamayacağız. Biz devlet olarak insanlarla sahte delillerle hareket etmeyeceğiz. Devlet kendine yakışanı yapacak. Bu konuda da çok dikkat ettik. Eğer bu konuda dikkat etmeseydik çok kişinin canı yanabilir, görevden uzaklaştırılabilir, çok kişi haksız yere idari tasarruflarla sorun yaşayabilirdi, biz buna çok dikkat ettik.”

Gümüşhane’de 15 Temmuz’dan sonra yaklaşık 350 kamu görevlisi hakkında işlem yaptıklarını hatırlatan Vali Memiş, “Bunların bir kısmı ihraç oldu, bir kısmı görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılıp da göreve geri dönenler var. Şu anda Türkiye genelinde adli ve idari tahkikatlar devam ediyor. Sürekli yeni haberler, bilgiler ortaya çıkıyor. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, en ufak bir kuşkunun üstüne gideceğiz ama kimseye de haksız yere itham etmeden bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER