30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıldönümünde yayımlanan kutlama mesajları.

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna karşısında hiçbir gücün duramayacağının ispatı, Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdeleyen büyük zaferimizin 100. yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, uğrunda büyük bedeller ödeyerek ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan, tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen en anlamlı cevap niteliğindedir. Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de tek yürek halinde gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir, hayallerimiz, kaderimiz birdir. Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimiz, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir. Vatanımıza göz dikenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak ve ay-yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 100. Yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, mübarek kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlıklarla dolu aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos; 1071’de Malazgirt’te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı bir mühürdür. Savaş meydanlarında yalnızca Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtulmamış; aynı zamanda bu milletin hiçbir zulme ve işgale boyun eğmeyeceği bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç, azim ve irade günümüzde de milletimize istikamet çizmektedir. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz; istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar yüce milletimizi bütün azamet ve kudretiyle her daim karşılarında bulacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklal ve istikbali için verdiği büyük mücadelenin zafere ulaşmasının 100. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünün olduğunu belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi: “Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini 30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Ecdadımızın gösterdiği fedakarlık ve mücadele azminden ilham alarak şüheda kanlarıyla sulanmış bu kutsal emanete sahip çıkmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün 100’üncü yıldönümünü kutladığımız Büyük Zafer’in gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bundan 100 yıl önce 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, milletimizin makus talihini yendiği gündür. Büyük Taarruz ve bu taarruzu taçlandıran Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın son safhası ve zirvesidir. Türk milletinin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, aynı zamanda Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde millet iradesine ve egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kuruluş süreci başlatılmıştır. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen aynı ruh ile mücadelesine devam eden bir neslin devamı olarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak için ara vermeden çalışmaya, üretmeye ve yeni vatanperver nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz. 

Yakın tarihimizde milletimizin bağımsızlığına ve ülkemizin iradesine yönelik başlatılan darbe ve benzeri diğer girişimlere yönelik milletimiz birlikte hareket ederek karşı duruş sergilemiştir. Bugün canı pahasına olsa da bu vatanı korumaya kendini adamış bir neslin yetiştiğini görmek bizleri sevindirirken, bu durumun tohumlarının dün atalarımızın vermiş olduğu mücadelenin sonucunda atıldığının bilincindeyiz. Söz konusu mücadeleler, kazanılan zaferleri bu bakımdan daha anlamlı ve haklı kılmaktadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü kutlamaktan büyük bir sevinç duyduğumu belirtiyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“100 yıl önce aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen bu iradenin gücünden hiçbir şey kaybetmeden ilelebet bu vatan topraklarında hüküm sürecek.

30 Ağustos 1922 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazandığı bu kutlu zafer ile Türk Milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılık tüm dünyaya ilan edilmiştir. Her aşaması kahramanlık destanlarıyla dolu Milli Mücadele sonucunda elde edilen şanlı zaferle birlikte, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkânsızlıklara, yokluklara rağmen tüm zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını bir kez daha tebrik ediyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI HABİB TANIŞ

“Ağustos, milletimizin tarih sahnesindeki kudretini, varlığını her şartta ikame ve idame ettireceğini gösteren büyük zaferlerle taçlandırılmış bir aydır. Malazgirt’ten başlayıp 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar tarih boyunca birbirini tamamlayan zaferler, milletimizin kimliğini tüm dünyaya gösteren, cesaretiyle dosta güven veren, düşmana korku salan güç ve ilham kaynağıdır.

Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordumuzun 30 Ağustos’ta elde ettiği zafer, kahraman milletimizin istiklaline, istikbaline sahip çıkma kararlılığının sembolüdür. Tarih boyunca inandığı değerler uğruna her zaman varlığını ortaya koyan, hür iradesine hiç kimsenin zincir vuramadığı istiklal aşkıyla her zorluktan büyük zaferler çıkarmasını bilen milletimiz, bu karakteriyle tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş, zamanla taktik ve strateji değiştiren işgalci emperyalizme karşı özgürlük mücadelesinde asla tereddüt etmemiştir.

Yüzyıl önce vatanımızı işgal etmeye yönelenlerin, yüzyıl sonra bugün yeni silah, taktik, yöntem ve zihniyetle istiklal ve istikbalimize darbe vurmak isteyen aynı güçler olması tesadüf değildir. Binyıldır imkânsızlıklara göğüs gererek hür ve özgür yaşamayı başarmış milletimiz bugün de tahdit ve tehditleri, kumpas ve komploları boşa çıkaracak, iradesini teslim etmeyecektir.

Bilim ve teknolojinin etkisiyle değişen dünyada biz ve çocuklarımız atalarımızın kanlarını, canlarını vererek bize emanet bıraktıkları bu vatanı, medeniyetler yarışında en ileri noktaya taşımayı mukaddes sorumluluğumuz olarak addediyoruz. Bu yolda kazanılacak yeni zaferlerin, çocuklarımıza vereceğimiz millî ve manevi değerlerle bezeli bir eğitimle mümkün olacağının bilincindeyiz.

Malazgirt’ten 30 Ağustos’a kadar varlığımıza yönelen tüm tehdit ve saldırıları boşa çıkaran millî kararlılık, bugün de her yönden saldıran işgalci emperyalist muhterislere izin ve imkân vermedi, ilelebet vermeyecektir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu vatanı korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve duayla yâd ediyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER