600 kilometre uzakta kep attılar

Gümüşhane Aysın Rafet Ataç İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri 2 yıllık pandemi sürecinin ardından aileleriyle birlikte gittikleri Kapadokya’da kep attı.

600 kilometre uzakta kep attılar

Sınıf öğretmeni Aysel Sungur ve velilerin de katıldığı programda Kapadokya bölgesine 2 günlük gezi programı düzenleyen 4/E sınıfı burada mini mezuniyet töreni düzenledi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan bölgede 2 yıllık pandemi sürecinin stresini atıp farklı bir coğrafyaya adım atan öğrenciler farklı kültürleri de yakından görme ve tanıma fırsatı buldu.

Öğrenci ve velilerden oluşan 44 kişinin katıldığı programda ilk olarak Kapadokya bölgesindeki Ürgüp, Göreme, Avanos’u gezen, balonları izleyen, hayal vadisine giden, çömlek atölyelerini gezen, yer altı şehrine giden öğrenci ve veliler Göreme Açık Hava Müzesinde rehber eşliğinde gönüllerince gün geçirdi.

Dönüş yolunda Kayseri Hayvanat Bahçesine giderek bugüne kadar televizyon ekranlarından gördükleri hayvanları yakından görme fırsatı bulan öğrenciler 2 yılın stresini atarak Gümüşhane’ye geri döndü.

Programa katılan velilerden Özge Nebioğlu, 2 yıllık Covid-19 sürecinin ardından çocuklarıyla birlikte ufuklarını açan güzel bir program icra ettiklerini, dünya miras listesindeki Kapadokya bölgesinin hem kendilerini hem de çocuklarını çok etkilediğini belirterek katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2022, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER