64.sıraya kazık çaktık

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes’in Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesinde yıllardır Gümüşhane’nin 64.sırada olması dikkat çekti.

64.sıraya kazık çaktık

94 başlıkta hazırlanan raporda Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri listesi ortaya çıkarken listenin zirvesinde İstanbul yer buldu.

Derginin yaptığı yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıraladı. 

Yıllardır açıklanan tabloda Gümüşhane’nin son yıllarda sürekli 64.sırada çıkması dikkat çekti. Önceki yıllarda komşu kentimiz Trabzon’un birinci olduğu tabloda bu yıl Gümüşhane 37,47’lik Genel Endeks Puanıyla yine 64.sırada yer buldu.

Bölge illerinin tablodaki sıralaması şu şekilde:
67- BAYBURT: Genel Endeks Puanı: 37,11
64- GÜMÜŞHANE: Genel Endeks Puanı: 37,47
46- ERZİNCAN: Genel Endeks Puanı: 42,71
44- ORDU: Genel Endeks Puanı: 43,05
43- RİZE: Genel Endeks Puanı: 43,40
39- ERZURUM: Genel Endeks Puanı: 44,05
34- GİRESUN: Genel Endeks Puanı: 45,72
29- ARTVİN: Genel Endeks Puanı: 47,35
10- TRABZON: Genel Endeks Puanı: 53,38
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 2 yıl Önce

Çok şaşırdık?evet çok şaşırdım.bence çok daha gerilerde hatta ve hatta bu listenin en sonunda yer alması gerekiyordu.gumushane de yaşamak,çalışmak hele ki eğitim kalitesi sıfır.bu şartlarda bırakın 64.sirayi il olarak silinmesi lazım buranın.ne sosyal bir alan,ne adam akıllı hakaret edilmeden calisilabilecek bir mekan,ne de eğitim.insanlar para peşinde koşmaktan,insanların canını hiçe saymaktan başka birşey yaptıkları yok.bu haber yapılmadan önce girip bir kalabaliga(öğrenciye,zorunluluk sebebiyle buraya sürgün yiyenlere,memurlara ve yerli halka)sorun bakalım yaşanacak bir yer mi burası?

Misafir
Misafir @Misafir - 2 yıl Önce

Ben kendimi kurtarırım da Allah kalanlara sabır versin.

BÜLENT BERKER
BÜLENT BERKER @Misafir - 2 yıl Önce

Tek yön olarak 75 tl verdin mi gümüşvadi ye trabzona iniyon dahada geri gelmiyon senin için sorun bitti bu kadar basit.

sebebsiz
sebebsiz - 2 yıl Önce

çünkü evler dağ bayırda şehir merkezleri berbat özellikle torul şehri kelkit şiran köse tarafına taşınsaydı zamanında şahane bir kent olurdu.

Misafir
Misafir - 2 yıl Önce

Acımasızca betonlaştırılmış bir şehir. Bakir ve eşsiz güzellikleriyle dopdolu köylerimizden boşalıp betonların içine hapsolmuş, çocukların betonların üzerinde yaşamaya, oynamaya mecbur bırakıldığı mutsuz insanlar şehri. Gümüşhane değil adeta Betonhane olmuş. Çocukluğumuzun eşsiz anılarının geçtiği O güzelim bahçeleriyle ünlü gümüşhanemize çok yazık oldu. Modernleşmeyi betonlaştırmak olarak değerlendiren anlayışın hazin sonu.

SIRADAKİ HABER