7. Kanuni Günü Etkinlikleri yarın

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, 2009 yılından beri düzenlenen Kanuni Günleri etkinliğinin 7.sinin 30 Nisan Perşembe günü gerçekleştirileceğini söyledi.

7. Kanuni Günü Etkinlikleri yarın
Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, 2009 yılından beri düzenlenen Kanuni Günleri etkinliğinin 7.sinin 30 Nisan Perşembe günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Kanuni Sultan Süleyman Han’ı doğum haftası içerisinde anmak, hem de kanuni şehri diye anılan “Süleymaniye Yerleşimini” tanıtmak ve ön plana çıkarmak amacıyla Gümüşhane Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 2009 yılından beri düzenlenen “Kanuni Günleri Etkinlikleri”nin yedincisinin 30 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kurum olarak Gümüşhane’de bulunan tarihi mirasa gereken değerin verilmesi, bu konuda yazılı ve sözlü çalışmalar yapmak, tarihsel bilinci ve ruhu gelecek kuşaklara daha iyi anlatmak ve tanıtmak için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini ve düzenlemeye de devam edeceklerini kaydeden Yalçın, “Bu tarihi şehirde bir Süleymaniye felsefesi oluşturmak, tarihi dokuyu teneffüs etmek ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmanın yanında yerleşimde on iki ay kültür turizm’i ve kayak sporları turizm’i yapmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un himayelerinde sürmektedir.” dedi.

7. Kanuni Günleri etkinliklerinin 30 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de kortej eşliğinde, mehteran takımının eski Atatürk stadyumu ile Belediye binası önüne kadar olan kısımdaki şehir yürüyüşüyle başlayacağını, mehteran takımının şehir merkezindeki gösterisine İl Merkezindeki okulların flamalarıyla eşlik edeceklerini kaydeden Yalçın, saat 12.00’de Belediye Binası önünden araçlarla Süleymaniye Mahallesine hareket edileceğini söyledi.

Programın saat 13.00’te Süleymaniye Mahallesinde devam edeceğini dile getiren Yalçın, etkinliğin Süleymaniye’de ki Süleyman Pilavının ikramıyla son bulacağını kaydetti.

Yalçın, etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkılar sunan Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür ederek, tarihe ve milli değerlere gönülden bağlı olan Gümüşhanelileri etkinliğe davet etti.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER