AGD'den G-20 eleştirisi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Antalya’da yapılacak olan G-20 zirvesinin başta Suriye olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve insanlığa yeni zararlar, kan ve gözyaşı getireceğinden endişe ettiklerini söyledi.

AGD'den G-20 eleştirisi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Antalya’da yapılacak olan G-20 zirvesinin başta Suriye olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve insanlığa yeni zararlar, kan ve gözyaşı getireceğinden endişe ettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında 7 milyar insandan yaklaşık 1 milyarının her gece aç yattığını, 1,5 milyar insanın sağlıklı içme suyu olmadığını, en zengin 85 kişinin servetinin en yoksul 3,5 milyar insanın toplam mal varlığına denk geldiğini, dünyadaki açlığı önleyebilmek için 100 milyar dolar yeterliyken en zengin yüzde 1'lik kesimin elinde 110 trilyon dolar olduğunu belirten Şenel, “Dünyadaki bu çarpıklığın sebebi faize dayalı küresel ekonomik sistem ve insanın servet yığma tutkusu. Bu sistemi başta ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin olmak üzere aralarında Türkiye'nin de olduğu G-20 denilen ülkelerin birlikte belirlediği politikalar işletiyor” dedi.

20 ülkenin aldığı kararların 7 milyar 300 milyon insanı ilgilendirdiğini ve dünyanın en yoksul yarısı için yaşamı daha da ağırlaştırdığını kaydeden Şenel, “Dünyadaki silah ticaretinin yüzde 68'ini G-20 üyesi 3 ülke kontrol ediyor. G-20 ülkelerinin içerisinde asıl belirleyici olanlar ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Kanada, Almanya, İtalya ve Japonya'nın oluşturduğu 8 ülke. Kim ne derse desin dünyada zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasına bu ülkelerin izlediği politikalar yol açıyor, dökülen kanın, savaşın ve terörün arkasında bu ülkelerin kirli stratejileri var.  Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı, Irak'ın işgali, Suriye iç savaşı, Afganistan, Yemen, Libya, Sudan'ın bölünmesi, Somali'de açlık, terör eylemleri, mülteci sorunları, bütün bu hadiselerin ardında bir avuç zenginin aç gözlülüğü var ve G-20 de bu süreci işleten politikaları belirliyor.  Türkiye'nin G-20'de yer alışı ve G-20 toplantısına ev sahipliği yapması emperyalizme ve kapitalizme yani zulme ev sahipliği yapmasıdır. Türkiye, emperyalist ve kapitalist ülkelerle aynı safta durmak yerine D-8'i yeniden canlandırıp D-60 ve D-160'ı kurmak için harekete geçmelidir.  Yeryüzünün adalete, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu ancak yeni bir dünyanın kurulması ile mümkün olacaktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi olarak Antalya'mızda yapılan G-20 zirvesinin başta Suriye olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve insanlığa yeni zararlar, kan ve gözyaşı getireceğinden endişe ediyoruz. Tüm halkımızı da olup bitene karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zulme ses çıkarmamakta zulümdür. Allah bizi zalimlerle birlikte olanlardan eylemesin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER