Ahmet Çalık’ın baba ocağında hüzün hakim

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden İttifak Holding Konyaspor oyuncusu milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık’ın genç yaşta trafik kazasında hayatını kaybetmesi memleketi Gümüşhane’yi yasa boğdu.

Spordaki başarılarının yanında beyefendi kişiliği ve mütevaziliğiyle hem Gümüşhane’de hem de Türkiye’de 7’den 70’e herkes tarafından çok sevilen 27 yaşındaki Çalık’ın isminin baba ocağında yaşatılması için Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. gerekli girişimleri yapacak.

“Öyle bir genç gelmemiştir bizim köyümüze”

Aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Çalık köyünden olan Ahmet Yılmaz Çalık’ın vefat haberinin ardından binlerce Gümüşhaneli sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımlarken Çalık Köyü muhtarı ve Ahmet Çalık’ın akrabası Yaşar Çalık, duygularını ve yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Sabah televizyondan öğrendik biz kazayı. Öğrendikten sonra telefon açtık Ankara’ya oradan da gereken bilgiyi aldık. Sonra arkadaşlarıyla konuştum doğruladılar. Öyle bir genç gelmemiştir bizim köyümüze. Futbol dünyasında TFF’de söylüyor bunu, birinci sınıf futbolcuydu. Futbola çocukluğunda başladı. Köyde ilk haberi ben duyunca söyledim herkese ve herkes çok üzüldü. Bir nikah işi vardı, o da nasip olmadı. Nişanını da 1-1,5 ay önce yapmıştık. Nikah işlemleri ve düğün hazırlıkları için gidiyormuş. Ben bir süre önce ailesinin yanına gittim, çocukları evlenecek diye hazırlık yapıyorlardı. Onlar da mutluydular.” 

“Küçüklüğünden beri tanırız, futbola olan ilgisini de biliriz”

Komşu köyleri Kocayokuş köyü muhtarı Yusuf Zor ise “Dedelerinin bizimle akrabalıkları var. Küçüklüğünden beri tanırız, futbola olan ilgisini de biliriz. Ahlaklı, çok değerli bir çocuktu” diye konuştu.

“Gümüşhaneliler olarak farklı bir duygudayız”

Gümüşhaneli esnaflardan Ersin Tosun, “Futbol hayatını çok takip etmiyordum ama ismini çok duydum. Acı bir kayıp çok genç yaşta kaybettik. Gümüşhaneliler olarak da farklı bir duygudayız, senin formanı taşıyan bir insan, gittiği yerde Gümüşhane ile anılması çok önemli bir şeydi” ifadelerini kullanırken Zafer Akyıldız ise “Futbolla az çok ilgileniyorum. Gümüşhaneli olmasından dolayı takip ediyorduk, acı bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Halk olarak üzüldük” dedi.
 

“Ahmet Çalık isminin yaşatılması için çalışmalar yapacağız”

TFF 3.lig, 3.grupta mücadele eden Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. kulübü başkanı Ertürk Yakut ise Gümüşhane’nin önemli değerlerden birisi olan Ahmet Yılmaz Çalık’a Allah’tan rahmet dilerek, “Ailesine, yakınlarına, büyük Konyaspor camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ahmet Çalık isminin yaşatılması için çalışmalar yapacağız. Kardeşimizin adını Gümüşhane’de yaşatılması için bir eser meydana getirmeyi düşünüyoruz. Futbol camiasının ve Gümüşhanemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Daha önce Gençlerbirliği ve Galatasaray takımlarında da forma giyen 27 yaşındaki Çalık’ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç bugün sabah saatlerinde nikah günü almak için gittiği Ankara’da Ankara-Niğde yolu Gölbaşı ilçesi Hacı Mahallesi mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlanmış, aracında yalnız olan Çalık olay yerinde hayatını kaybetmişti. Çalık, Ankara Elmadağ'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2022, 17:23

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdar Eleman
Serdar Eleman - 2 yıl Önce

Gümüşhane şehir stadının yeniden yapılarak Ahmet Çalık stadyumu olarak açılması için tüm şehir seferber olmalıdır.

İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 2 yıl Önce

ÖLÜM

Ölüm bu zamansız gelir bir anda, Şan şöhret ne varsa kalır arkanda.

Ölüm bu kimine pek erken gelir, Kimisi menzile giderken gelir.

Ölüm bu hesabı epey derinde, Yazılmış ne varsa yerli yerinde.

Ölüm bu son sürgün heybemiz bomboş, Beşikten tabuta hiç durmadan koş.

Ölüm bu kim bilir nasıl nerede, Kapanır üstüne o yeşil perde.

Ölüm bu hazırlan kapı çalmadan, Tertemiz bir halde bir ah almadan.

Ölüm bu ibret al ihsanı boldur, Henüz vakit varken heybeni doldur.

Ölüm bu yakışmaz çocuğa gence, Beklersin çaresiz başa gelince.

Ölüm bu Hayalî amansız gelir, Besbelli pek erken zamansız gelir.

İsmail HAYAL

Yüzü gibi ahlakı da güzel imanlı bir kardeşimizdi. Mekanı Cennet olsun inşAllah.

Neşat Talip
Neşat Talip - 2 yıl Önce

Mekânı cennet olsun inşAllah sevenlerine başsağlığı dilerim

merthan
merthan - 2 yıl Önce

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Allah ailesi ve sevenlerine sabır versin

İsmail Akçay
İsmail Akçay - 2 yıl Önce

Gümüşhanemin ve yurdumun güzel insanı çok üzdün bizleri.Mekanın cennet olsun inşAllah bütün aileye ve spor camiasına sabı selamet dilerim

İsmail Akçay
İsmail Akçay - 2 yıl Önce

Gümüşhanemizin ve Yurdumuzun güzel insanı çok üzdün bizleri,Sana Allah’dan rahmet diliyorum mekanın cennet olsun inşAllah bütün aileye sevenlerine ve spor camiasına sabır ve selamet diliyorum

Adem Ölümlü
Adem Ölümlü - 2 yıl Önce

Değerlerine bağlı kardeşimiz hayatının baharında aramızdan geçip gitti. RABBİM mekanını cennet eylesin.
Sevenlerine sabırlar versin.
ölüm ünlü ünsüz herkes için her daim.
ölümlerden alınacak hisse lazım...

Soner SOYDAŞ
Soner SOYDAŞ - 2 yıl Önce

Bir Gümüşhaneli olarak çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

SIRADAKİ HABER