Aile içinde gurbeti yaşıyoruz

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi üyesi gençler aile içi iletişime dikkati çekmek için sokak tiyatrosu düzenledi.

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi üyesi gençler aile içi iletişime dikkati çekmek için sokak tiyatrosu düzenledi.

Geçtiğimiz ay kadına şiddet konulu sokak tiyatrosu gerçekleştiren gençler, bu kez Zafer Meydanında sahneye koydukları oyunda iletişim çağında 7’den 70’e aile içinde yaşanan olumsuzluklara dikkati çekti.

Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan oyuncu grubu, dede, baba, anne ve çocukların evde ki bir gününü, televizyon, bilgisayar ve cep telefonunun insanları nasıl esir aldığını ve aile içindeki iletişimi nasıl bozduğunu komşuluk ilişkileriyle birlikte ortaya koydu.

Özellikle minik çocuklar başta olmak üzere çok sayıda Gümüşhanelinin izlediği oyunla bir sosyal problemi daha gündeme getirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, izleyenlerin memnun kaldığı bu oyunların devamının geleceğini söyledi.

“AİLE İÇİNDE GURBETİ YAŞIYORUZ”

Oyunda gençlerin aile içi gurbetin nasıl yaşandığını anlattığını kaydeden Aslan, “Aynı evde yaşıyoruz ama farklı şeylerin peşindeyiz. 7’den 70’e dede ile torunun, kumandayı eline almış bir çocuğun aile içinde nasıl bir iletişimsizlik yaşadığını anlattılar. İletişim çağında iletişimsizliği koydu ortaya gençler. Evin içinde yaşadığımız bir probleme dikkat çekti arkadaşlarımız. İnşallah izleyenler memnun kalmışlardır. Bir problemin daha ülke gündemine taşınmazınsa bir nebze dikkat çekebilmişsek ne mutlu bize.” dedi.

“TİYATRO GÖSTERİLERİ DEVAM EDECEK”

Bu tür etkinliklerin devamının geleceğini ifade eden Aslan, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan grubun sokak tiyatroları ve tiyatro gösterilerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“TEKNOLOJİYLE İLGİLİ BİRÇOK SIKINTI İLETİŞİM KOPUKLUĞUNA SEBEP OLUYOR”

Oyunun yönetmeni Mesut Budak ise aile içinde genel itibariyle teknolojiyle ilgili birçok sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıların da iletişim kopukluğuna sebep olduğunu belirterek, “Eski kültürlerimizi, örf ve adetlerimizi, komşuluğumuzu, aile ve akraba bağlarımızı hep unutuyoruz. Bunları tekrar hatırlatmak üzere bu gösteriyi hazırladık. İlgi oldukça iyiydi. Bunu bir kartopu gibi düşünelim. Zamanla artacaktır. Bundan sonraki oyunumuz ırk ayrımı üzerine olacak.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER