Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7133 %0.02
50,2607 %0.04
5.907,83 % -0,03
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Akçay’dan demiryolu çıkışı

Akçay’dan demiryolu çıkışı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, kentin ve bölgenin 100 yıllık rüyası olan demiryolu için farklı güzergah çalışması yapılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek “Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz” dedi.

518
Gösterim

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, kentin ve bölgenin 100 yıllık rüyası olan demiryolu için farklı güzergah çalışması yapılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek “Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz” dedi.

“Eğer bir demiryolu hattı çalışması yapılacaksa bunun bir asırdır beklenen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi olmalı”

Yaptığı açıklamada Gümüşhaneliler başta olmak üzere Trabzon ve bölgedeki diğer illerin bir asırdır beklediği Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesini görmezden gelerek demiryolu için alternatif güzergah çalışmalarının yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Akçay, eğer bir demiryolu hattı çalışması yapılacaksa bunun bir asırdır beklenen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi olması gerektiğini söyledi.

Proje hazırlama ihalesinin yapıldığını öğrendiklerini ve proje çalışması için bekledikleri Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi için yürütülen lobi çalışmaları ve farklı girişimler neticesinde alternatif hatlar için çalışmalara başlanılmasının bölge halkını fazlasıyla üzdüğünü belirten GTSO Başkanı Akçay, “Bölgenin kalkınması için en önemli yatırım olan ve bir asırdır mücadelesini verdiğimiz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi için proje hazırlama ihalesinin ve etüt proje çalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Bizler bölgemiz ve ülkemiz için en rantabl olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi beklerken birden bire Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısı ile Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için çalışmalara başlandığını, Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için güzergah üzerinde bulunan belediyelere görüş sorduğunu ve proje çalışmalarına başlandığını öğreniyoruz” dedi.

“Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz”

Bölgemizin kalkınması için hiçbir çalışmaya karşı olmadıklarını, diğer güzergahların da ihtiyaçlar doğrultusunda yapılması gerektiğinin altını çizen Akçay, “Ancak bir asırdır beklenen ve bölgenin kalkınması için yapılan çalışmalarda bölge için en önemli ve faydalı güzergah görülen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinden önce alternatif güzergahlar için çeşitli çalışmaların yürütülmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Bizler her zaman öncelikli yatırımın bölgenin kalkınması için faydalı olan yatırım projesinde olması görüşündeyiz. Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz. Fakat iş dünyasının kaybedecek zamanı yok. Daha önce de belirttiğim gibi alternatif güzergah çalışmalarına başlanılması yalnız biz düşüncesi ile hareket edilen görüşün ortaya çıkardığı girişimlerdir. Bizler sadece ili değil bölgesi ile zengin olmak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Akçay, Gümüşhaneliler başta olmak üzere, Trabzon ve içinde bulunduğu tüm Doğu Karadeniz’e hizmet edecek olan ve bir asırdır beklenen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istediklerini vurgulayarak Gümüşhane iş dünyası olarak bu çalışmaları yakından takip edeceklerini belirtti.

Akçay’dan demiryolu çıkışı 1
1 / 3
Akçay’dan demiryolu çıkışı 2
2 / 3
Akçay’dan demiryolu çıkışı 3
3 / 3
Yorumlar
T
Turan.., 5 yıl önce
Nerde...atinca mangalda kül bırakmayan siyasetcilerimiz.sayin ilgisiz ilgililer sizin oturduğunuz koltuklara cansız manken koysak sizden daha iyi bakış acısına sahip olurlardı.en azından tek bir yöne bakarlardı sizin gibi koltuk sevdasına her yöne dönmezlerdi...
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Sn Akçay 5 yıl önce
Bizlere her seçimde bunlar teşvik edildi biz sizlerin çabasını görüyoruz vekillerimiz ve il STK lari masaya ellerini vurmuyorlar sizin kadar. Akçay ayakta alkis hakediyor tek başına direniyor .
BEĞENME
0
CEVAPLA
T
Turan tas 5 yıl önce
Sahibi olmayan şehir.ilgili kuruluşlar ne kadar da ilgisiz.bu milletvekilleri ne ise yarar acaba.lafta tepki yerine icraatta tepki gösterin ve halkı buna yönlendirsin.
BEĞENME
0
CEVAPLA