Aktaş, Yeni Eğitim Yılını Değerlendirdi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlangıcında yayınladığı mesajında yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere bütün eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Aktaş, Yeni Eğitim Yılını Değerlendirdi
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlangıcında yayınladığı mesajında yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere bütün eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Aktaş, değişen ve gelişen dünyada statik kalmanın çağın dışında kalmak demek olduğuna vurgu yaparak, dünya ülkeleriyle rekabet etmek için mutlaka gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

Günümüz dünyasında çok hızlı bir değişim ve dönüşümün olduğunu kaydeden Aktaş, “Bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasına yönelik her alanda değişmelerin yaşandığı bir dönem içerisindeki dünyanın özelliğinin sosyal hayattaki genel değişmelere temel olan eğitim alanında da birçok değişmeleri zorunlu hale getirmesidir. Çünkü bilgi toplumuna ulaşmadaki süreçte bilgi tabanlı değişim hareketleri bireylerin eğitimden beklentilerini de değiştirmiştir. Bu yönüyle, bilgi toplumu ve küreselleşme sürecinde değişen değerler ve yeni eğitim politikaları bu çalışmanın temel konusunu oluşturmaktadır. O halde değişim önce eğitim alanında olmalıdır.” dedi.

Öğretmenlere seslenen Aktaş, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte bütün Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de bir dizi çalışma yapıldığını, yasa gereği okulların yeniden yapılandırıldığını söyledi. Okulların yapılandırılması sırasında beklentilerin birebir karşılandığını söylemeyeceklerini fakat en iyi yapılanmanın sağlanabilmesi için azami derecede hassasiyet gösterildiğini kaydeden Aktaş, “Verilen kararların tekrar tekrar gözden geçirilmesinin sebebi velimizi ve dolayısıyla öğrencilerimizi memnuniyet noktasında tatmin etmekti. Eğitimde önemli bir sistem değişikliğine gidildi. Bilindiği üzere, her sistem değişikliğinde bazı eksik ve aksaklıkların yaşanması muhtemeldir. Önemli olan bunları en aza indirmektir.” diye konuştu.

Okul Müdürlerinden bundan sonra da okullardaki eksikliklerin, aksaklıkların giderilmesi için birlikte çalışacaklarını söyleyen Aktaş, “Çocuklarımızın iyi bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri bizim birinci derecede görevimizdir. Milli Eğitim ailesi olarak şunu her zaman biliyoruz ki; idarecilerimiz-öğretmenlerimiz-velilerimiz birlikte emek sarf ettikçe, gayret gösterdikçe başarı beklenebilir. İlimizin başarısına baktığımızda bu birlikteliğin önemini ve katkısını çok bariz bir şekilde görüyoruz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yalnızca okulla sınırlı kalmadığını, hayatımızın her anının kapsadığını unutmayınız. Çağımızın getirdiği gelişmelere ayak uydurabilmek için kendimizi sürekli yenilemeli, sorumluluk ve görevlerimizi tam olarak yerine getirmeliyiz.” dedi.

Velilere de seslenen Aktaş, çocukların başarısı ve velililerin mutluluk için ibadet aşkıyla çalıştıklarını belirterek, “Eğitimde kaliteyi artırmak, niteliğini geliştirmek için bütün arkadaşlarımızla çok çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın başarısı ve sizlerin mutluluğu için ibadet aşkıyla çalışıyoruz. Çocuklarınız bize emanettir. Onların sağlıklı bir ortamda iyi bir eğitim görmeleri için büyük bir gayret göstereceğimizden emin olabilirsiniz.” dedi.

Uzun bir tatilden sonra, okul hayatında yeni bir sayfa açan öğrencilere de seslenen Aktaş, şunları söyledi: “Güzel bir tatilin ardından şimdi yeni bir umut ve heyecanla okula başlamış bulunuyorsunuz. Unutmayın ki, dersleriniz için göstereceğiniz gayret, ilgi ve çalışma azminiz sizleri en iyi yere taşıyacaktır. Daha iyi bir gelecek için öğretmen-öğrenci-veli ve yönetim işbirliği içerisinde çalışacağız. Müreffeh ve güzel bir gelecek için her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayınız. Bu duygularla 2012-2013 eğitim-öğretim yılının Gümüşhane’miz ve ülkemiz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2012, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER