Alanında Türkiye’nin en genç kadın doçenti bir Gümüşhaneli

Gümüşhane’nin tanınmış simalarından Mali Müşavir Sebahattin Varan’ın kızı Doç. Dr. Ebru Demircioğlu, 34 yaşında doçent olarak Türkiye’de alanında en genç doçent olan kadın akademisyen oldu.

Alanında Türkiye’nin en genç kadın doçenti bir Gümüşhaneli

Gümüşhane’nin tanınmış simalarından Mali Müşavir Sebahattin Varan’ın kızı Doç. Dr. Ebru Demircioğlu, 34 yaşında doçent olarak Türkiye’de alanında en genç doçent olan kadın akademisyen oldu.

Adını daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde 4.’sünü 2018 Mayıs ayında düzenlediği materyal sergileriyle duyurmuştu. 

Son iki yıldır yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları adlı dersi kapsamında da pek çok başarılı ve ses getiren projelere imza atan Demircioğlu, geçen ay bu dersi alan öğrencilerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesi’ndeki Küçük İmaret Mezarlığı’nın bakım ve çevre düzenlemesini yaptırmıştı.

Üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi tarihi Hamzapaşa Camii’nin yanında bulunan mezarlığın bakım, temizlik ve iyileştirmesini yaparak güzel bir görünüm kazandırdı. Gerçekleştirilen bu proje ile ulusal ve yerel basında yine adından pek çok kez bahsettirdi. 

Geçtiğimiz Haziran ayında ise Doçent unvanını alarak Türkiye’de 34 yaşında Doçent olan ilk kadın akademisyen olan Demircioğlu, “Erkek akademisyenler arasında bu yaşlarda doçent unvanını alabilmek mümkünken, kadın akademisyenler toplumsal cinsiyet rollerinden dolayı 35 yaş ve sonrasında bu unvana sahip olabiliyorlar. Lisanstan sonra hamilelik ve oğlumun bakımıyla meşgul olduğum için hemen yüksek lisans yapmayı düşünmedim. Bu nedenle lisans ve yüksek lisans arasında 4 yıllık bir ara var. Böyle bir ara vermeseydim önümüzdeki sene profesörlüğümü alabilirdim. Bu meslekte çok disiplinli çalışırsanız, fedakârlıklar yaparsanız bu başarıları elde edebiliyorsunuz. Çalışmayı çok seviyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi paylaşmayı da çok seviyorum. 2018 Aralık ayında çıkan bir kitabım var: Bal Yapan Kelebekler: İlklerde ve Öncü Kadınlar. Bu kitabım 3,5 yıllık bir çalışmanın eseridir. Ülkemizde aklınıza gelebilecek pek çok alanda ilkleri başarmış ve öncülük yapmış kadınlarımızı anlattım. Osmanlı’da kız çocuklarının nasıl bir eğitimden geçerek bu başarılara imza attıklarını görmek beni çok heyecanlandırdı ve yazarken hepsiyle gurur duydum. İnanmak başarmanın yarısıdır sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım. Başarlı bir insan olmak için çalışmadım, hedefim değerli bir insan olabilmek” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan ÖNER
Hasan ÖNER - 5 yıl Önce

MAŞALLAH SUBAHANALLAH

Osman BİRİNCİ
Osman BİRİNCİ - 5 yıl Önce

Sizi Canı gönülden tebrik ederim Allah yolunuzu açık eylesin.

Temel yalcin
Temel yalcin - 5 yıl Önce

Allah yolunuzu acik etsin gurursunuz

ercan varal
ercan varal - 5 yıl Önce

yolun açık olsun İNŞAALLAH ALLAH nazardan korusun

Canan Yılmaz
Canan Yılmaz - 5 yıl Önce

tebrikler güzel hemşehrim. evli ve çocuklu olarak bu unvana her akademisyen sahip olamıyor. genelde bekar olanlar ulaşıyor, bu da gayet normal. eş yok çoluk çocuk yok sadece iş. Bu kadar sorumluluk altında bu unvanı kazanmanız beni de çok gururlandırdı. kitabınızı da en kısa zamanda alıp okuyacağım. Allah başarılarınız daim etsin.

Baki Yuran Tuncel
Baki Yuran Tuncel - 3 yıl Önce

Kendisini tebrik ediyoruz.Gururlandık.Başarıları daim olsun.

KADIR LUTFI YILDIRIM
KADIR LUTFI YILDIRIM - 3 yıl Önce

TAS DUVAR ORUP ARKASINI BAHCE YAPACAK TOPRAK PARCASI OLUSTURAN BIR GUMUSHANE LI BUBASARIYI YAKALAYABILIRDI. HEMSEHRIN IZMIR DEN COK GURURLANDI BASARINLA

Meral Akbulut
Meral Akbulut - 3 yıl Önce

Hay MaaşAllah Ebru Hanım, ne güzel şehrimizden böyle başarılı kadınların çıkması. Çok gururlandım, inşAllah daha iyi yerlere gelmek de nasip olur. Siz de öyle bir gelecek var, ben bakınca onu gördüm. en kısa zamanda en iyi şeyler e layık olmanız dileğiyle. Allah yar ve yardımcınız olsun. İstanbul'dan selam ve sevgiler...


SIRADAKİ HABER