Ankara'ya 2 proje

Türk Patent Enstitüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Şimdi Düşünme Zamanı - Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Sergisi”nde Gümüşhane’den iki proje sergilenecek.

Ankara'ya 2 proje
Türk Patent Enstitüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Şimdi Düşünme Zamanı - Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Sergisi'nde Gümüşhane’den iki proje sergilenecek.

Gümüşhane Merkez Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ahmet Sami Çelik’in ‘Probil’ projesi ile Şiran Yatılı Ortaokulu Öğrencisi Davut Gül’ün ‘Huzur Matik’ projesi Gümüşhane elemelerini geçerek 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan sergiye katılacak.

Daha önceki yıllarda sergiye sadece Ankara’daki ilköğretim okulları davet edilirken, kamuoyundaki müspet etki de dikkate alınarak yine Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye genelinde yer alan tüm ilköğretim okullarından seçilen 164 proje Ankara’da sergilenecek.

Bu projelerin öğrencilerin gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçlerini geliştirmeleri açısından önem taşıdığını söyleyen Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Gümüşhane’den iki proje elemeleri geçerek Ankara’da sergilenecek. Atatürk Ortaokulu’ndan Ahmet Sami Çelik ve Şiran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan Davut Gül’ün projeleri ildeki seçici kurul tarafından sergilenmeye layık görüldü. Projeler Ankara’ya gidecek ve Gümüşhane’yi temsil edecek” dedi.

Probil projesinin mimarı Ahmet Sami Çelik ise “Okullarda genelde projeksiyon sıkıntısı oluyor. Hocalarımız dersi görsel olarak anlatmak istiyor ama projeksiyon cihazı olmadığı için anlatamıyor. Bu problemi ortada kaldırmak için Teknoloji ve Tararım öğretmenim Sedar Demirel’in de katkılarıyla bu projeyi geliştirdik. Projemizle projeksiyon cihazı ile bilgisayar birleştirerek yeni nesil bilgisayarlarda projeksiyon cihazı özelliğini geliştirdik. Bilgisayarlara F13 tuşu ekleyerek bilgisayarın projeksiyon özelliğini devreye sokacağız. Sunumlarımızı bilgisayardan duvara yansıtacağız. Projemiz hayata geçtiği zaman projeksiyon cihazlarına ihtiyaç kalmayacak. Projeksiyon cihazlarının yerini bilgisayarlar alacak.” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER