Yeşile Pedal Çevirdiler

Gümüşhane’de kurulan ilk bisiklet kulübü olma özelliği taşıyan Gümüş Pedal geçtiğimiz yıl Tekke Beldesi’nde yangın nedeni ile tahrip olan alanda fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yeşile Pedal Çevirdiler
Gümüşhane’de kurulan ilk bisiklet kulübü olma özelliği taşıyan Gümüş Pedal geçtiğimiz yıl Tekke Beldesi’nde yangın nedeni ile tahrip olan alanda fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gümüş Pedal üyesi 15 sporcu etkinliğe Fatih Parkı’ndan başlarken dikim yapılacak alana 10 km pedal çevirerek ulaştılar. Güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, ambulans’ta hazır bulundu.

Kulübe üye olan diğer kişilerinde katıldığı etkinlikte yaklaşık 30 kişi 300 fidanı toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrası açıklama yapan Gümüş Pedal Bisiklet Kulübü Üyesi Ömer Genç, Gümüşhane’de kurulan ilk bisiklet kulübü olduklarını belirterek kurulma amaçlarının ise insan, doğa ve spor sevgisi olduğunu ifade etti.

Kulüp olarak genç insanları spora kazandırma, doğayı sevdirme misyonunu belirlediklerini vurgulayan Genç, kulüp üyeleri ile birlikte Gümüşhane’de spora olan ilginin artmasını temenni ettiklerini belirtti.

“Bu Spor Bizi Kenetledi”

Sporda kulüp üyeleri olarak ortak nokta olarak bisikleti tercih ettiklerini aktaran Genç , “ Bu spor bizi kenetledi. Yeni arkadaşlara ulaşmak için çaba sarf etmeye başladık. Bunun sonucunda genç arkadaşlarımızı spora kazandırmayı başardık. Amacımız doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

Kulüp olarak fidan dikme faaliyetini gerçekleştirdiklerini bildiren Genç, “ Orman Müdürümüze bize sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz. 300 tane fidan dikimi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra kulübümüze üyelerin artmasını, gençlerin buna katkı sağlamasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

“Gençlere destek olsunlar”

Gümüşhane’nin önde gelenlerine seslenen Genç, “ Gençlere destek olsunlar. Yapabiliyorsa bu gibi oluşumların içersinde bulunsunlar. Desteklerini esirgemesinler. Bilindiği gibi ülkemizin genç nüfusu yoğunlukta. Bu genç nüfusa sahip çıkmazsak, bunların nereye gideceği belli değil tabii. Eğer olgun spor yapan, ruhsal, fiziksel, sağlıklı bireylere ulaşmak istiyorsak herkesin sorumluluk alması lazım. Burada ki arkadaşlarımıza kendi çabamıza bir sorumluluk bilinci oluşturduk. Elimizi taşın altına koyduk. İnşallah daha büyük bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Gümüş Pedal olarak takip edip etkinliklere katılmak isteyenler sosyal medya’da Gümüş Pedal sayfasından bizim ile iletişime geçebilirler. Herkesi bu gibi etkinliklere davet ediyoruz ” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“Çocukların Sevinçlerine Ortak Olmayı İstiyoruz”

Etkinliklerin sadece bunlarla sınırlı kalmayacağını ve  bir çok farklı faaliyet gerçekleştireceklerini kaydeden Genç, maddi durumu kısıtlı ailelerinin çocuklarına, ellerinden geldiği kadar bisiklet yardımı yapmayı belirlediklerini bildirdi. Genç, “ Çocukların sevinçlerine ortak olmayı istiyoruz. İlerleyen süreçte, Gümüşhane için bir parkur oluşturmayı planlıyoruz. Her sene bunu etkinlik olarak devam ettireceğiz. Fidan dikme  şenliğimizi de her yıl tekrarlayacağız. Hafta sonlarında bir gün etkinlik yapıyoruz. Kısa ve uzun parkurlarımızla bisiklet sevdalılarını bir araya getiriyoruz.” dedi

“Lütfen Saygılı Olsunlar”

Faaliyetlerinin Karayolu Trafik Güvenliği Haftasına denk geldiğini hatırlatan Genç, Gümüşhane’de ki sürücülere de seslendi, “ Bisikletli de trafikte bir unsurdur. Lütfen saygılı olsunlar. Yol versinler. Trafikte sıkıştırmasınlar, tehlikeye düşürmesinler” dedi.

“Bisiklet Yolu İstiyoruz”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den bazı isteklerde bulunan Genç, “ Spor için gençlere yürüyüş ve koşu yolu ile bisiklet yolu istiyoruz. Gümüşhane’nin en büyük eksikliklerinden biride bu. Üniversite ile şehir merkezi arasında bisiklet, koşu, yürüyüş yolu bu tarzda bir alan oluştururlarsa, gençlerinde bundan faydalanacağını düşünüyoruz. Gümüşhane’ye bakıldığında böyle bir ihtiyaç mevcut.  Gençlerin vakit geçirip spor yapabileceği alanlar mevcut değil, mümkün olduğu kadar yardımlarını bekliyoruz” diyerek taleplerini belirtti.

Fidan dikimi sonunda kulüp üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle etkinlik sona erdi.

Mert Zımba – Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER