Araz basınla buluştu

Gümüşhane basınına verdiği önem ve farklı bakış açısıyla bilinen Arazlar İnş. Nak. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Zekai Araz, Gümüşhane’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Araz basınla buluştu

Arazlar bünyesinde faaliyet gösteren ve Gümüşhane’nin yüz akı işletmelerinden birisi olan Ramada Otel’de samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen etkinlikte Gümüşhane içerikli sohbet ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Dönem dönem bu etkinlikleri yapan, hatta geleneksel hale getiren ve istişarenin önemine dikkat çeken İş İnsanı Zekai Araz, “Malumunuz ben eğitimci kökenli bir arkadaşınızım. Sonra ticaret yapmaya karar verdi. Lastik Bayiliği ile başlayan ve şimdi turizm dahil birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar yaptığım işlerin tamamının kararını defalarca istişare ederek aldım. Çünkü istişare, yani danışmak sünnettir. ‘Danışmak insanı pişman olmaktan koruyan bir kale gibidir’ sözünün hayatımda çok özel bir yeri var. Ülke genelinde ve Gümüşhane’de de kendi alanlarında duayen olmuş, alanında uzmanlaşmış isimlerle istişarelerimi sürdürmeye devam ediyorum. Gümüşhane’yi en iyi bilen, okuyan, yazan, denetleyen ve kalkınmasına katkı koyan siz kıymetli basın mensuplarımızın görüşleri benim için çok önemli. Bir nevi kamu görevi yapan siz değerli dostlarımızla yaptığımız işleri değerlendirmek ve şehrimiz için neler yapabilirizi konuşmak için yaptığımız bu toplantılardan büyük keyif aldığımı ifade etmek istiyorum. Katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden birisi olan Ramada Otel’i başka birçok şehirde yapma imkanı varken Gümüşhane’ye yapmasının sebebinin sorulmasını ‘Ben Gümüşhaneliyim’ cümlesiyle net bir biçimde cevaplandıran Araz, “Evet dediğiniz gibi başta Trabzon olmak üzere birçok ilde yapma imkanımızda, arazimizde vardı. Ama Gümüşhane’yi tercih ettik. Çünkü bu tesise bizden çok Gümüşhane’nin ihtiyacı vardı. Gümüşhaneli kimliğimiz ağır bastı. Ayrıca sadece otel yapmak için yapmadık bu tesisi. Gümüşhane Ramada Otel Türkiye’de yüz civarında Ramada Otel arasında kalite olarak ilk on içerisindedir. İnşaatından başlayarak, bugün hizmet alanlarımızda kullanılan peçeteye kadar, hiçbir üründe kaliteden ödün vermedik. Maddi olarak belki büyük kaybımız var. Ancak maddi olarak pişmanlığım yok ama manevi olarak yoruldum diyebilirim. Bu ilin bir eksiğini kapatmamıza rağmen üzülerek ifade etmek gerekirse, hala bu tesis için kara propaganda yapılıyor. İnsanlar buraya gelmesin diye pahalı gibi birçok gerçek dışı söylem üretiliyor. Bu algıya inanmayıp tesisimizi tercih edenler fiyatlarımız ve hizmetimiz karşısında şaşkınlıklarını ifade ediyorlar. Yıllardır turizm diye bas bas bağırıyoruz ama sadece bir tur şirketiyle buraya yaklaşık 150 kişi geliyor. Ama kapının önünde alınmamış çöp konteynırlarıyla karşılaşıyor. Bu insanların hepsi birer turizm elçisi. Ayrıca ilimizin en önemli markasının tanıtımını yapmak için ayda binlerce liralık pestil-köme ikram ediyoruz. Bunu da mı bizim yapmamız gerekiyor? Geçtiğimiz aylarda mübarek Ramazanı idrak ettik. Hiçbir kurum bir iftar yemeği için kapımızı çalmadı. Bazen düşünüyorum Torullu olmasaydık, yinede bu muameleye maruz kalır mıydık diye. Benim için böyle bir ayrım asla söz konusu olamaz ama bize karşı takınılan tavır gösteriyor ki, birileri bu ayrımı maalesef yapıyor. Yani ömrünü Gümüşhane’ye adamış birisi olarak Gümüşhanelilerden bu karşılığı alamadım diyebilirim” şeklinde konuştu.

Gümüşhane basını adına nazik davetinden ötürü İş insanı Zekai Araz’a teşekkürlerini ileten Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise “Geçmişten günümüze basın sektörüne ilgi ve alakasıyla fark yaratan insanların başında kıymetli Zekai Araz ağabeyimiz geliyor. Her daim yanımızda olan, bir telefonla bütün sorunlarımıza el atan ve en önemlisi fikirlerimize ve mesleğimize olan saygısı bizim için çok kıymetli. Birçok sektörde ilimize hizmeti olan Sayın Araz’a sırf Ramada Otel için bile bütün Gümüşhane’nin borçlu olduğunu düşünüyorum. Ramada Oteli sıradan bir işletme olarak görmememiz lazım. Ramada Otel Gümüşhane’nin yüz akı ve turizme açılan en önemli kapısıdır. Gümüşhane’yi seven, kalkınmasını önemseyen ve turizmin önemini idrak etmiş her kesimin Ramada Otele sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. Valiliğimiz öncülüğünde başta Turizm İl Müdürlüğü olmak üzere diğer kurumlar ve hemşehrilerimiz Ramada Otelin varlığını daim etmesi konusunda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bugün Gümüşhane’ye gelmiş veya gelmek isteyen herkese konaklama konusunda Ramada Otelimiz var demenin gururunu bize yaşattığı için ve basınla istişareye verdiği önemi gösteren bu etkinlik için Sayın Zekai Araz Beyefendiye arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından Arazlar İnş. Nak. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş insanı Zekai Araz, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinde kullanılmak üzere Başkan Köprülü’ye 1 adet Laptop, 1932 yılında Gümüşhane eski Hükümet Binası önünde Mülki Erkân’ın fotoğraf tablosunu ve dokuma Türk Bayrağı hediye etti.

İstişare etkinliği hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Sancaktar
Metin Sancaktar - 2 yıl Önce

Bu şehrin evladı Zekai Araz bey
Kişilik,insanlık,liyakat ve birçok yönden örnek bir insan
İyi bir tüccar.
İyi bir işletmeci
İstişare kültürü olan bu kimse keşke şehre siyasetçi olsa idi .
Bence bizdeki her görüşten siyasetçi özelikle malum vekiller bu kişiyi örnek alabilir.
İyi ki bu şehirde aşağı dere tarafından Zekai bey var...

Metin Alemdar
Metin Alemdar @Metin Sancaktar - 2 yıl Önce

Ayırıcı olmak hoş değil Metin bey, yine de saygı duyarım.

Özmen Bayir
Özmen Bayir - 2 yıl Önce

Kım bırçivi çakarsa Allah razı olsun Allah dahaçok versın

Misafir
Misafir - 2 yıl Önce

Asagi dere, yukari dere oylemi. Iste her sey bu cumleyle basliyor. Kafa, nato mermer kafa. Sizin genlerinizde var. En son size " yukari dere" kalir. Yukari dere icinde, bir asagi, bir yukari gider, gelirsiniz. Siz buna mustehaksiniz.

Metin Bayraktar
Metin Bayraktar @Misafir - 2 yıl Önce

EY fani misafir.
sen buraları bilmezsin.
Yapılan yeni sanayii yeri, doğalgaz erişimi gibi yanlış uygulamaları görmezsin.Bence önce bilgi sahibi oi,sonra fikrini söylersin emi...

yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

GÜMÜŞHANE DE zEKAİ arAZ PATRON MUTFAKta çağrışmını yaptırıyor.
O nun masa düzeni becerisi ve ikram edilecek team(yiyecek) konusundaki çeşitlilkik arz eden bilgi dağarcığı değme maste ceheflerde yoktur. TÜRk ve italyan mutfağı hakkında engin becereye sahşiptir. Üstelik üniversite bitirmii bi iş adamıdır., RAMADa Olmasa gümişhanede bir turist kalmaz. benden tebrikler.,

SIRADAKİ HABER