Ardasa’dan Avrupa’ya

Ardasa Siron Kebabı’nı Torul Kalesi Cam Terasta ziyaretçilerin damak tadına sunan Hüseyin Kalaycı Bodrum’daki restaurantının da menüsüne koyduğu ‘Siron Kebab’ını Avrupalı müşterilerine sunuyor.

Ardasa’dan Avrupa’ya
HABERİN GALERİSİ
Ardasa’dan Avrupa’ya

Ardasa’dan Avrupa’ya

Ardasa Siron Kebabı’nı Torul Kalesi Cam Terasta ziyaretçilerin damak tadına sunan Hüseyin Kalaycı Bodrum’daki restaurantının da menüsüne koyduğu ‘Siron Kebab’ını Avrupalı müşterilerine sunuyor.

Aralık ayında Torul Kalesi’nde sunumuna başlanan Ardasa Siron Kebabı şimdi de Bodrum’da yabancı turistlerin beğenisine sunuldu.  Gümüşhane’nin tek marka yemeği sloganıyla çıktığı yolda siron kebabının ünü ülke sınırlarını aştı.

Yabancı bir tatil sitesinin sosyal tesislerinde hizmet veren Kalaycı, restaurantının menüsüne koyduğu ‘Siron Kebabı’nı İngiliz, İskoç, İrlandalı, Belçikalı, Alman, Hollandalı gibi birçok Avrupalının beğenisine sunuyor. 

Bu deneyimlerini sosyal medya üzerinden paylaşan ve ilgiden oldukça memnun olan Kalaycı, “Ardasa Siron Kebabı kısa sürede insanların dikkatini çekmeyi başararak ulusal bir marka olma yolunda ciddi mesafeler katediyor. Amatör ruhla çıktığımız bu yolda Siron Kebabını marka yapmak için gerekli altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 5 aylık süreçte önce ilimizi sonra bölgemizi daha sonra da tüm Türkiye’yi böyle bir yemeğin varlığından haberdar ettik” dedi.

Yaklaşık 20 ulusal, 30’u aşkın yerel basın-yayın organında siron kebabıyla ilgili yapılan haberler aracılığıyla Torul ve Gümüşhane’nin tanıtımına vesile olduklarını kaydeden Kalaycı, “Ulusal birçok kanalda yayınlanan yemek programlarında sironla ilgili konu açıldığında Siron Kebabı da yapılıyor denilmeye başlandı. 5 ay öncesine kadar Siron Kebabı diye bir yemek yokken bugün literatüre böyle bir kültür mirası bırakabilecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecanı bütün hemşehrilerimizin de paylaştığını görmek istiyoruz. Bu ürün benim şahsi ticari ürünüm olmanın çok üzerinde bir amaca hizmet etmektedir. Ardasa Siron Kebabı salt bir yemek değildir, ilimizin kültür mirası aynı zamanda tescilli coğrafi işareti olan ‘siron’u farklı bir boyuta taşıyarak pazarlanabilir bir ürün haline getirdik. Gümüşhane’nin turizm merkezi haline gelen Torul Kalesi Cam Seyir Terası ‘Ardasa Siron Kebabı’yla birbirini destekler ve tamamlayıcı niteliktedir. Ziyaretçilere hem böyle bir deneyim hem de bu lokasyona özel bir lezzet sunmak ziyaretlerin devamlılığını sağlayacaktır. Son dönemlerde yapılan araştırmalarda turizm odaklı kalkınma proğramlarında yemek kültürünün bilinirliği ve devamlılığının turizme katkısının gittikçe arttığı hatta başlı başına bir turizm sektörü oluşturulduğu bilinmektedir. Gastronomi turizmi olarak adlandırılan bu alanda ciddi araştırmalar ve akademik çalışmalar yapılmaktadır. Çok yakın bir zamanda Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde kurulan Gastronomi Merkezi bunun en bariz örneğidir. Bölgemizde de Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün bu konuyla alakalı çalışmalar yapması gerekmektedir. Tam da bu noktada Ardasa Siron Kebabı Gümüşhane’nin gastronomi alanındaki marka yüzü olabilecek yeterliliktedir. Amacımız Ardasa Siron Kebabı özelinde bölgemizin gizli lezzetlerini günyüzüne çıkararak turizme hizmet etmesini sağlamaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER