Arısoy’un en büyük hayali kültür sanat müzesi

Gümüşhaneli ressam Güzin Arısoy, yeni resim çalışmaları için memleketine geldi. Arısoy, en büyük hayalinin Gümüşhaneli ressam Şeref ve babası ünlü hat sanatçısı Kamil Akdik adına kültür ve sanat müzesi açılması olduğunu söyledi.

Arısoy’un en büyük hayali kültür sanat müzesi

Gümüşhaneli ressam Güzin Arısoy, yeni resim çalışmaları için memleketine geldi. Arısoy, en büyük hayalinin Gümüşhaneli ressam Şeref ve babası ünlü hat sanatçısı Kamil Akdik adına kültür ve sanat müzesi açılması olduğunu söyledi.

Demokrat Gümüşhane Gazetesini ziyaret eden Arısoy, hemen hemen her yıl memleket ve baba ocağı özlemimi gidermek, dostlarını ziyaret etmek için geldiği Gümüşhane’de yaptığı çalışmalarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Memleketine her fırsatta geldiğinin altını çizen Arısoy, “Her resmin bir anısı vardır. En önemli anılarım çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği Gümüşhane’mi tuvalime aktardığım resimlerimdir. Anılarımla dolu kareleri tuvalime aktarırken, o yılların heyecanını yaşmak ve bu sergide izleyicilerin de benimle aynı heyecanı paylaştığını görmek, bana gösterilen takdirin ötesinde olmuştur” dedi.

Resimlerindeki doğa temasının temelinde Gümüşhane doğasının doyumsuzluğunun yattığını kaydeden Arısoy, “Resim çalışırken en çok doğanın bana verdiği huzurdan etkilenirim. Beni üzen tek şey doğanın giderek yok olduğudur. Resimlerimde doğanın yok oluşuna, yozlaşmasına karşı başkaldırımın izini görebilirsiniz, Her günün aydınlığı başka başkadır, Gümüşhane’de doğa gözümüzü yeniler” diye konuştu.

Arısoy, en büyük hayalinin Gümüşhane’de bir sanat müzesi oluşturulması olduğunu dile getiren Arısoy, “Kentin tanıtımında en önemli şey o kentin kültür ve sanat alanında gösterdiği faaliyetlerdir. Bunu yapacak olanlarda sanatçılardır. Sanatçılara destek olacak kentin yönetiminde söz sahibi olan siyasiler ve yerel yöneticilerdir. Geçmişe yaptığımız yolculuk kendimizi tanımamıza yardımcı olur. Kendimizi ve yaşadığımız hayatı sorgulayabilmek için dünden bugüne nasıl ilerlediğimizi ve bizden önceki kuşaklardan yansıyan kültür mirasının değerini bilmemiz gerekir. Yalnız bugünü yaşamayalım. Geçmişe ve geleceğe yol açarak, kültürümüzü yeni nesillere aktaralım, yaşatalım” şeklinde konuştu.

Müzelerin de sahip oldukları kültür birikimlerinin mekanları olduğunu vurgulayan Arısoy, “Müzelerde sergilenen eserler geçmişteki toplumların kültür varlıkları olduğu gibi o insanların yaşam serüvenlerini de yansıtır. Bunun için üyesi bulunduğum Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) öncülüğü ile hazırlayıp Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığına sunduğumuz Ressam Şerif Akdik ve Babası Hat Sanatçısı Kamil Akdik anısına Gümüşhane’de çağdaş ve modern bir kültür sanat müzesi projesinin gerçekleşmesini özlemle beklemekteyim” açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER