Atatürk Ortaokulu bahçesinde göçük

Gümüşhane'nin en köklü okullarından Atatürk Ortaokulu bahçesinde göçük meydana geldi.

Atatürk Ortaokulu bahçesinde göçük

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Gümüşhane’de toprağın suya doyumunun artmasıyla dik ve altı boş olan yamaçlarda kaymalar, heyelanlar ve kaya düşme olayları havaların ısınmasıyla birlikte arttı.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Lisesi’nin yeni yapılan duvarlarında çatlamaların gözle görünür seviyeye ulaşmasının ardından bu gece de Atatürk Ortaokulu bahçesinde de göçük meydana geldi.

İki noktada gerçekleşen göçükle bahçedeki ağaçlardan birisi inşaat yapılmak için boşaltılan alanın istinat duvarının üzerine akarken hemen bitişiğindeki bir binanın alt tarafında da ufak çaplı kopmalar gerçekleşti.

Öğrencilerin teneffüste oyun oynadıkları alanda gerçekleşen olayın tatil gününde ve küçük boyuta olması derin bir nefes aldırırken sabah saatlerinde olayın fark edilmesinin ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek okula giderek incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve diğer yetkililerle alanda incelemelerde bulunan Vali Taşbilek, “Mevsimsel şartlar gereği donma-çözünme olaylarının arttığı dönemdeyiz. Arkadaşlarımız burada gerekli çalışmayı yapacaklar. Can ve mal güvenliğine yönelik tedbirleri alacağız” dedi.

Olayın ardından okul bahçesinin risk teşkil edebilecek bölümü güvenlik şeridiyle kapatılırken AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve diğer kurumlardaki uzmanların yaptığı çalışmanın ardından okulun zemininin sağlam olması nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmesine ve en kısa sürede bölgeye duvar yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER