Aydın: AK Parti iktidarı en büyük payı eğitime aktardı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti iktidarları döneminde eğitime aktarılan katkı ve desteğin artarak devam ettiğini söyledi.

Aydın: AK Parti iktidarı en büyük payı eğitime aktardı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti iktidarları döneminde eğitime aktarılan katkı ve desteğin artarak devam ettiğini söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemaletttin Aydın, 2015 yılı bütçesinin büyüklüğünün 473 milyar liraya çıktığını ve bu bütçeden 87,5 milyar lira ile en büyük payı eğitimin aldığını kaydetti.

Gümüşhane'de de eğitime destek anlamında önemli adımların atıldığını belirten Milletvekili Aydın, Gümüşhane'ye kazandırılan ek derslikler, okullar, tüm branşlarda öğretmen açıklarının kapatılması sonucunda son 10 il arasında yer alan Gümüşhane ilk 10'a girme başarısını gösterdiğini kaydetti. Aydın, Gümüşhane Üniversitesi'ne de 2015 yılı bütçesinden 82 milyon 77 bin lira ödenek aktarıldığını belirtti ve eğitime verilen önemin hem ülke genelinde hem de Gümüşhane yerelinde artarak devam ettiğini vurguladı. Aydın, yaptığı açıklamada 2015 yılı merkezi yönetim bütçesinin 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin yeni bir atılım bütçesi olduğunu kaydetti.

Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Hükümetimiz 2015 yılı bütçe büyüklüğünü 473 milyar liraya çıkardı, bu bütçeden 87,5 milyar lira ile en büyük payı eğitim aldı. 2015 bütçesinde sadece eğitime ve sağlığa ayrılan rakamı topladığınızda 168 milyar ediyor. 2002 yılında bütçenin tamamı zaten 119 milyar olduğu düşünüldüğünde Türkiye’nin nereden nereye geldiği açık bir şekilde görülüyor. Bunun yanında yapılan ek derslikler, öğretmen açıklarının kapatılması, eğitim kalitesinin artması ile Gümüşhaneli öğrencilerin üniversiteye giriş oranları arttı. Üniversitemiz KTÜ kapılarının zorlandığı dönemden, Gümüşhane'nin her ilçesine açılan yüksek okulları, kampüsleri yeni bölümleri ile 2008 yılından itibaren parlayan yıldız haline geldi. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitim yatırımlarının artması gerektiğinin bilince olan AK Parti Hükümeti, en büyük yatırım bütçesini eğitime aktararak bu anlamdaki kararlılığını da göstermiştir.

Bu yatırımlardan ilimiz de önemli oranda yararlanmaktadır. 2015 yılı içinde Kelkit ilçemizde devam eden okulların bitirilmesinin yanında yeni ilköğretim okulu, Şiran ilçemizde Fen Lisesi, Kürtün İlçemizde İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin yanında Köse ve Merkez ilçemizin ihtiyacı olan anaokulu ve diğer okullar yatırımda yer almaktadır. Sonuç olarak eğitimde yakaladığımız başarıyı eksik kalan binalarımızı da tamamladığımızda eksiksiz bir Mili Eğitim süreci tamamlanmış olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun."
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER