Aygün İçin Trabzon ve İstanbul’da Basın Açıklaması

Suriye’de kaçırılan Gümüşhaneli gazeteci ve Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için Trabzon ve İstanbul’da birer gün arayla basın açıklaması yapıldı.

Aygün İçin Trabzon ve İstanbul’da Basın Açıklaması
Suriye’de kaçırılan Gümüşhaneli gazeteci ve Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için Trabzon ve İstanbul’da birer gün arayla basın açıklaması yapıldı.

www.gumushanehabergazetesi.com internet sitesi tarafından Trabzon’da düzenlenen basın açıklamasında burada bulunan Gümüşhane sivil toplum örgütleri ve Gümüşhane’den giden katılımcılar katıldı.

Atatürk Alanı’nda toplanan grup, Türkçe ve İngilizce yazılı, "Gazeteciler hedef değildir", "Gazetecileri serbest bırakın", "Bünyamin Aygün'ü istiyoruz" dövizleri taşıyarak Aygün’ün serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Grup adına açıklama yapan site sahibi Salih Zengin, “Suriye’de 2011 yılından bu ana kadar en az 25 gazetecinin öldürüldüğü ve yaklaşık 38 gazetecinin kayıp olduğunu bildiği halde kahramanca görevini en iyi şekilde yapmak düşüncesiyle Suriye’ye giden gazeteci Bünyamin Aygün, mermilerin, bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriye halkının yaşadığı dramı tüm dünyaya duyurmaktı. Trabzon’dan Gümüşhaneliler olarak hükümetin kabine bakanları, özellikle Dışişleri Bakanlığı ve muhalefet partili yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

İSTANBUL'DA AYGÜN'Ü UNUTMADI

Aygün için bugün de İstanbul Avcular Gümüşhaneliler Derneği (AVGÜYAD) üyeleri basın açıklaması yaptı. Avcılar meydanında yapılan açıklamada Dernek Başkanı Özcan Özbey, tüm yetkililerin Gümüşhaneli hemşerimiz için daha fazla çaba göstermesini beklediğini söyledi.

Aygün’ün görev için gittiği Suriye’de kaçırıldığını ifade eden Özbey, bir aydan fazla süren tutsaklığın biran önce sona ermesi ve salıverilmesini istediklerini belirterek, tüm yetkilileri Bünyamin Aygün’ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırdı.

Özbey, şunları söyledi: “Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi bir haber bekledik hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfında Milliyet Gazetesi’nin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 32 gün bizi hemşerimizin hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün’ün, ailesine, sevenlerine ve biz hemşerilerine bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Hemşerimizin acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz. Suriye’deki eli silahlı tüm gruplara hatırlatıyoruz: Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaları kamuoyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makina, omuzunda kamera taşıyan gazetecilerin, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın. Dileğimiz Bünyamin Aygün için bu yaptığımız son açıklama olur. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın. Bünyamin Aygün’e özgürlük istiyoruz. Tüm yetkililerin Gümüşhaneli hemşerimiz için daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz...”

Aygün’ün serbest bırakılması için slogan atan dernek üyeleri daha sonra dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER