Baharla birlikte doğaya akın ettiler

Uzun süren kış mevsiminin ardından Gümüşhaneli dağcılar 93 kişilik rekor katılımla bahar ayının ilk doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Baharla birlikte doğaya akın ettiler

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular kış mevsimini kayak sporu yaparak geçirdikten sonra bahar ayının kendini göstermesi ve doğanın yeniden canlanmasıyla birlikte ilk doğa yürüyüşünü kentin ikinci göller bölgesi olarak adlandırılan Dipsiz Göl ve Aygır Göl mevkiine gerçekleştirdi.

Üniversite TEMA ekibinin de destek verdiği yürüyüşe toplam 93 sporcu katılırken etrafı halı gibi kaplayan yemyeşil coğrafyada rengarenk çiçeklerin içerisinde gerçekleştirilen yürüyüş Gözeler köyü yaylasından başladı. İlk olarak Aygır Göle ardından da Dipsiz Göle ulaşan sporcular aynı rotadan geriye dönerek 14 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı.

Mantar mevsimi olması nedeniyle bol bol mantar toplayan sporcular Artabel Gölleri Tabiat Parkından sonra Gümüşhane’nin ikinci göller bölgesi olarak kabul edilen ve çok sayıda gölü bünyesinde barındıran Dörtkonak köyü sınırları içerisindeki Dipsiz Göl ve etrafındaki göllerde bol bol fotoğraf çektirdi.

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasına adanan yürüyüşe katılan sporculardan Dr. Öğretim Üyesi Fatma Cebeci, “Hemşireler günü sebebiyle GÜDAK ekibiyle doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Mesleğini özveriyle yapan, şefkat ve hoşgörünün sembolü olan hemşirelerimizin Hemşireler Günü kutlu olsun diyorum” dedi.

Sporculardan Beyza Akar da “Hemşireler haftası sebebiyle GÜDAK’ın düzenlediği gezi programına katılmaktan çok mutluyuz. Pandemi sonrası bizim için de çok güzel bir etkinlik ve nefes almamız için bir alan oluşturdular. Bizim için çok keyifli bir gündü ve keyifli bir süreçti. Düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinlikten çok keyif aldıklarını kaydeden bir diğer sporcu ve hemşire olan Yeşim Bulut ise “Çok keyifli bir etkinlik oldu. Pandemi nedeniyle daralan ruhumuz burada nefes alma imkanı buldu. Bütün meslektaşlarımın haftasını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Gümüşhane Üniversitesi Genç TEMA Kulüp Başkan Yardımcısı Ejder Çoban ise “Genç TEMA ekibi olarak GÜDAK tarafından düzenlenen programa katıldık. Aygır Göl, Dipsiz Göl ve Tembeda yaylasını ziyaret etti. 60 gönüllümüzle kendimizi doğaya teslim ettik. Bu sırada GÜDAK ekibinden doğaya dair, bitki örtüsüyle ilgili güzel bilgiler edindik. Yeni arkadaşlar edinme ve Gümüşhane’nin endemik bitkilerinin yakından görme fırsatını yakaladık. Doğaseverler ve TEMA gönüllüleri olarak doğayı koruyup umut yeşertmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜDAK olarak 2 haftada bir düzenledikleri programlara 2022 yılında başladıklarını kaydeden kulüp yöneticilerinden Selami Karaaslan da “Bugün itibariyle çok güzel bir parkur, çok güzel bir yürüyüşümüz vardı. Üniversiteden arkadaşlar da katıldılar. İlk yürüyüşümüz olduğu için biraz zorlandık. Fakat bütün herkes çok sevdi yürüyüşümüzü. Doğayla iç içe olmak isteyen herkesi etkinliklerimize bekleriz” dedi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise yoğun kar yağışıyla geçen kış mevsimi nedeniyle yürüyüş programlarını uzun bir süre yapmayıp daha çok kayak sporu yaptıklarını belirterek, “Baharın ilk yürüyüşünü 93 kişilik bir ekiple Tembeda yaylası Aygır göl ve Dipsiz Göl güzergahına gerçekleştirdik. Mantar yönünden zengin olan bölgede yürüyüşe katılanlar mantar toplamayı da ihmal etmedi. 12 Mayıs Hemşireler Günü ve haftası dolayısıyla hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımıza adadığımız yürüyüşümüz bulutu bir havada olması nedeniyle rahat geçti. Toplam 14 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladık. Üniversite TEMA grubunun yürüyüşümüze katılması da etkinliğimize ayrı bir renk kattı” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar Metin Aydın / Samet Çelik

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

GÜDAK ın millşi mücadele yıllarında Ordumuzun savunma yaptığı Aygır tepelerinin şiran istikametine bakan yamaçlarında düşman kuvvetlrinişn mavzilenerek. güney stıkametteki Müessir tepesi hattında konuşlana kuvvetlerimize saldır dıkları ve bir askerimizin şehitolduğu anların geçtişi topraklardır nDÖRTKONAK YAYKASI ve aygır göl ile dipsiz göl coğrafyaları.
Türk birlikleri savunma yaparak bölgeyi terkedip amasya ve tokat istıkamet inde uzklaşırken Rus işgal kuvvetleriniş öncü öncüleri bir ikindi vakti Dörtkonak(EDİRE) ye ulaşır. O tarhrelere Rumlarla yaşamlarını sürdüren yerli halk mütedeyyin kirvelerle korunmak isteselerde Azgın Ermeni intikam mangalarının yapmak istedikleri katliamde yınebu komşu rumlar tarafından önlenmiştiir. neyseki rus işgal kuvvetlerı komutanı azerei tuğgenaral.." Cana Mala ırza kastedenbler kurşuna dizilecektir" emri ile ermeni çapulcular isteklerine ulaşamadan 15 şubat 1918 de şehrimizi terk etmişerdir.

Yapılan bahar gezisi ile zannederim DÖRTKONAk farkındalığını yaşayarak öğrenmişlerdir. Topladıkları şapkalı yani kızıl mantarlarda en büyük kazançlerı olmuştur. herkese selam olsun. Dörtkonaklı yazar- gazeteci yusuf sadık

SIRADAKİ HABER