Bahçecik Barajı göçmen kuşların mekanı oldu

Gümüşhane’ye yıllık 6,5 milyar litre memba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan ve 26 Nisan 2022 tarihinde su tutulmaya başlanan Bahçecik Barajı tam kapasite dolunca göçmen kuşların da mekanı oldu.

Bahçecik Barajı göçmen kuşların mekanı oldu

Gümüşhane’de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) en önemli yatırımları arasında yer alan ve şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Bahçecik Barajı dolu savak seviyesinden taşıyor.

Temelden yüksekliği 67 metre olan Bahçecik Barajı’nın depolama kapasitesi 3 milyon 210 bin metreküp olarak hesaplanırken barajda depolanacak su sayesinde Gümüşhane il merkezi ve iletim hattı güzergâhındaki yerleşimler 2050 yılına kadar içme suyu sorunuyla karşılaşmayacak.

Barajın tam doluluğa ulaşmasının ardından bahar mevsimiyle birlikte göl yüzeyi göçmen kuşlar için mekan oldu.

Bugün bölgeye yapılan ziyarette doğaseverlerin çektiği fotoğraflarda 2 angut kuşu göl yüzeyinde yüzerken görüntülenirken kuşların büyük ihtimalle baraj gölüne yumurta bırakarak önümüzdeki günlerde yavrularıyla yüzmesi bekleniyor.

İnşaatına 08.06.2017 tarihinde başlanılan barajda isale hattı ve arıtma tesisi çalışmaları devam ederken Tekke köyüne kadar gelen hattın kısa süre içerisinde Gümüşhane kent merkezindeki devasa depolara ulaştırılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2024, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER