Bakan Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ekibiyle Gümüşhane’ye geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy beraberindeki heyetle Gümüşhane’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Bakan Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ekibiyle Gümüşhane’ye geldi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş rehberliğinde ilk olarak Gümüşhane Müzesini gezen Ersoy ve beraberindeki heyet ardından tarihi Ataç Konağında yöresel yiyeceklerden tattıktan sonra kentin coğrafi işaretli ürünleri olan doğal enerji kaynağı pestil ve köme ile Kelkit kuru fasulyesi satın aldı.

Daha sonra kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesini giden heyet Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca bir arada yaşadığı dönemlerden kalan tarihi yapıları hayranlıkla inceledi. Heyet, mevsim itibariyle yeşilin ve tarihin iç içe geçtiği mahallede bol bol fotoğraf ve video çekti.

Dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından birisi olan Karaca Mağarası, 240 metrelik irtifasıyla Türkiye ve Avrupa’nın en yükseklerinden olan Torul Kalesi Cam Seyir Terasında da incelemelerde bulunan heyet Zigana Dağı Geçidi ve Limni Gölü Tabiat Parkını ziyaret ederek Gümüşhane temaslarını tamamladı.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Pervin Ersoy, “Bugün Rotahane ekibiyle birlikte Gümüşhane’yi gezmeye geldik. Yeşile doyduk diyebilirim. Gümüşhane o kadar güzel bir şehir ki işin içine yeşilin her tonu girince huzur buluyorsunuz. Özellikle Karaca Mağarası Ballıca Mağarasından sonra gördüğüm en güzel ikinci mağaraydı. Bizi çok etkiledi. Bol bol çekimler yaptık ve hem sosyal medyada hem de Rotahane sayfasında bol bol paylaşarak Gümüşhane’yi destekleyeceğiz. Bir doğa ve tabiat harikasıydı gezdiğimiz yerler. Biz çok beğendik, Gümüşhane’ye gelenlerin keyif alacaklarını düşünüyor ve herkesi buraya davet ediyorum. Çok daha güzel şeyler yapılacaktır Gümüşhaneyle ilgili” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER