Bakan Işık, Kelkit’te halka seslendi

Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık, Gümüşhane programı kapsamında son olarak Kelkit ilçesinde halka seslendi.

Bakan Işık, Kelkit’te halka seslendi

Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık, Gümüşhane pcrogramı kapsamında son olarak Kelkit ilçesinde halka seslendi.

Belediye Başkanlığı binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Bakan Işık, Türkiye'de bugüne kadarki en önemli halk oylamasının 16 Nisan'da yapılacağını söyledi.

Çift başlılığın sadece efsanelerde olmasını isteyen Bakan Işık, “Başka hiçbir yerde çift başlılık yürümez. Şu anda bizim hükümet sistemimizde bir gövdede iki baş var. Bir araba düşünün, hem sağda hem solda direksiyon var, iki tane de şoför var. İki şoförle araba ya Kelkit Çayı'na gider ya da bir yere vurur, bu sürdürülemez. Şu anda Türkiye'de fiilen çift başlılık oluştu. 16 Nisan'da 'evet' derseniz bu çift başlılık ortadan kalkacak, cumhurbaşkanlığı makamı ile başbakanlık makamı birleşecek” dedi.

Artık hükümeti sandıkta halkın seçeceğini kaydeden Işık, “Eğer halk bir kişiye sandıkta yetki verirse, o güçlü olmaz mı? Türkiye'nin güçlü iktidarlara ihtiyacı var. Bu kadar problemin bulunduğu bir coğrafyada Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olma zorunluluğu var. Zayıf iktidarlar bu kadar sorunla başa çıkabilir mi? Şu anda Türkiye'de bir koalisyon hükümeti olsaydı Fırat Kalkanı Harekatı'nın kararını alabilir miydi? Terörle bu kadar yoğun mücadele edebilir miydi?" ifadesini kullandı.

Türkiye'de istikrarın sandıkta sağlanmasını ve Türkiye'nin artık zaman kaybetmemesini istediklerine işaret eden Bakan Işık, şöyle konuştu: “Diyorlar ki 'bu kadar yetki bir kişiye verilir miymiş.' Yetkiyi veren kim? Senin babandan mı alıyoruz yetkiyi? Yetkiyi halktan alıyoruz. Halk, yetki verdiğine hesap sorar, icraat bekler. 'Efendim memleket diktatörlüğe gidermiş.' Kusura bakmayın bugüne kadar Türk milleti hiçbir diktatöre oy vermedi. Kim yanlış yaptıysa sandıkta faturayı kesip önüne koydu mu?”

Yeni sistemde hakemin millet olacağının altını çizen Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeye alışkın olduğu için millete gitmeye cesaret edemiyor, onun için yaygarayı kopartıyor, 'yok diktatörlük gelecek yok tek adam’ Bu millet bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da diktatörlüğe müsaade etmez” ifadelerini kullandı.

“Sayın Kılıçdaroğlu, Kelkit'ten yüzde 50 oy almadan, Türkiye'de iktidar olamazsın” şeklinde konuşan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti'yi iktidar yapan kimdir? Kelkit'tir, Gümüşhane'dir, Anadolu'dur, Türkiye'dir. Niye? Çünkü AK Parti sizlerin bağrından çıkan bir partidir ve 14 yıldır sizlerle gönül bağını hiçbir zaman koparmayan bir partidir. Diyoruz ki 'iktidar mı olmak istiyorsun.' Hodri meydan, yüzde 50'yi al iktidar ol. Yüzde 50'yi almadan iktidar heveslisi kimse olamayacak bu sistemde.”

Hükümetin Gümüşhane'nin de içerisinde bulunduğu 23 ili cazibe merkezi ilan ettiğini hatırlatan Bakan Işık, “Gümüşhane'mizde de ciddi yatırım çalışmaları var. Be de içinizden çıkan dedesi Kelkitli, kendisi Şiranlı kardeşiniz olarak Kelkit'in, Şiran'ın, Gümüşhane'nin daha fazla yatırım alması için milletvekili arkadaşlarımla birlikte elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bakan Işık, daha sonra Erzincan’a hareketle ilçeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER