Başer projelerini açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Eczacı Vedat Soner Başer, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde projelerini ve seçim beyannamesini açıkladı. Başer, “Mali açıdan nasıl bir Belediye alacağımızı bilmiyoruz. O yüzden 13 proje açıkladık” dedi.

Başer projelerini açıkladı

“O seçilirse 1 Nisan sabahı bu şehirde ne değişecek?”

Ramada Gümüşhane Otelde yapılan toplantıda konuşan Başer, mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen’in son iki seçimde yapacağını taahhüt ettiği projelerden örnekler gösterip büyük bir kısmını yapmadığını belirterek “O seçilirse 1 Nisan sabahı bu şehirde ne değişecek? Düzen aynı düzen. Hatta daha kötüye gidecek. Bu seçim diğer seçimler gibi değil, şehrimizin geleceğini etkileyecek bir seçim” değerlendirmesinde bulundu.

“Marka kent dediler, şehir kocaman bir köye döndü”

“Marka kent” söylemleriyle yola çıkanların şehri kocaman bir köye döndürdüğünü, kentin mahallerinin halinin perişan olduğunu, unutulmuş mahalleler olduğunu savunan Başer, “Korku rüzgarlarını dağıtmaya geliyoruz. Algı oyunları devam ediyor. Algı oluşturmada çok mahirler. Milletimizi yanılttılar, lütfen milletin hayalleriyle oynamayın” diye konuştu.

“Zigana tünelinden Trabzon tarafına geçince bir 30-40 yıl ileri gitmiş gibi geliyor insanlara”

Yapılan her hizmeti alkışladıklarını vurgulayarak Başkan Çimen’in yapmadıkları üzerinden konuşmasını sürdüren Başer, “Güneş Enerjisi Santralini beldeler bile yapıyor ama Gümüşhane Belediyesi hala yapamadı. Etrafımızdaki illerle aramızdaki makas açıldı. Zigana tünelinden Trabzon tarafına geçince bir 30-40 yıl ileri gitmiş gibi geliyor insanlara. Ellerini attıkları herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. İnsanların devlete ve Belediyeye olan güvenini sıfırladılar. Organize şekilde vatandaşlarımızı mağdur ettiler” ifadelerini kullandı.

“Bu şehirde algı yönetimine bir son vermenin zamanı geldi”

Cumhur İttifakının bir ortağı olarak “Yeter artık. Bu milletin de Cumhurbaşkanı’nın da sırtından inin” çağrısında bulunan Başer, “Bu yönetimin artık bu şehre verecek birşeyi kalmadı. Kara propagandayı nasıl yaptıklarını biliyoruz. 2014 yılında söylediklerini unutmadık. Bu şehirde algı yönetimine bir son vermenin zamanı geldi. Nereyi tutsak elimizde kalıyor. Biz gelince bu şehri ortak akılla şeffaf bir şekilde yöneteceğiz” dedi.

“Müdürlerinin verdiği cevapları söylesem mağdur olursunuz”

Konuşmasında Başkan Çimen’e bir televizyon programa çıkma çağrısında bulunduğunu fakat bir karşılık gelmediğini hatırlatan Başer, “Hala kaçak güreşiyorsunuz. TV’de tartışalım dedim ses gelmedi. Bana daha önce soru sorduğumda müdürlerime sorsun demiştiniz. Sordum, onların verdiği cevapları söylesem mağdur olursunuz” diye konuştu.

“Belediye’de müthiş bir karartma var, şeffaflık sıfır”

Bir gazetecinin sorusu üzerine Başkan Çimen’in bugüne kadar ilettiği sorulardan hiçbirisine cevap vermediğini, sadece kendisinin değil hiç kimsenin sorusuna cevap vermediğini kaydeden Başer, “Başkanımıza çok soru sorduk ama bize hiç cevap vermedi. Değil biz, konuyla muhatap olanlar, ilgililer, basın, sivil toplum örgütleri sorulara doğru cevap verilmedi. Bizlere hiç cevap verilmedi, muhataplarına da hiç cevap verilmedi. GÜMSAŞ Yaşam Evleriyle ilgili herkese farklı cevap verildi. Kimisine hiç cevap verilmedi cevap verdiklerinde farklı farklı cevaplar verildi. Maalesef Belediye’de müthiş bir karartma var. Bu noktada bilgi edinme kanununu bile çiğniyorlar. Hiçbir şekilde kimseye hiçbir konuda bilgi vermiyorlar. Şeffaflık sıfır. Bir sıkıntı var ki bu cevaplar verilmiyor. Bütün belediyeler borçlarını, gelirlerini yayınlıyor internet sitelerinde ama bizim Belediye Meclisi kararları bile 2015 yılından beri internet sitesinde yayınlamıyor” ifadelerini kullandı. 

“Umutlarımızı, hayallerimizi çaldın, tadında bırak”

Açıkladığı proje sayısının 13 olduğunu ve neden az olduğuyla ilgili soruyu da cevaplandıran Başer, “Ekonomik olarak, mali olarak elimize nasıl bir belediye alacağız onu bilemiyoruz. Bu noktada büyük endişelerimiz var. Hem bizim var hem toplumumuzun var. Adımımızı sağlam atmaya çalışıyoruz. Çok maliyet gerektirmeyecek, kendi içinde çözülecek projelerle yürümeye çalışıyoruz. Ama biz kaynaklara bir şekilde ulaşacağız. Ulaştıkça daha fazlasını yapacağız. Yani aklımız fikrimiz şehirde olacak. Sadece bu projeleri söz verdik yapacağız ama başka bir şey yapmayacağız anlamına da gelmiyor. Yine heryerde çokça söz vermiş. Vatandaşın yine umuduyla, hayalleriyle oynuyor. Zaten 10 yıl kaybettirdi bize. Umutlarımızı çaldı, hayallerimizi çaldı, şehrimizi elimizden çaldı. Bu işi tadında bırakması lazım. Kendisine tavsiyemiz budur” dedi.

“Bu arkadaşlarımızın artık şehre verebilecek hiçbir şeyleri yok, enerjileri yok”

Şehrin yorulduğunu sahada gördüklerini ifade eden Başer, “Biz bunu sahada görüyoruz. Maalesef 5 yılımız elimizden alındı. Belediye’nin üzerinde bir ölü toprağı var. Bu arkadaşlarımızın artık şehre verebilecek hiçbir şeyleri yok, enerjileri yok. Bizim kaybedecek bir dakikamız bile yokken bu şehir bir kez daha 5 yılı kaybedemez. Değişim şart, değişim olmak zorunda. Vatandaş bunu talep ediyor. Şehre yeni bir yüz, yeni bir enerji gerekiyor. Bunu bu şehir mutlaka bütün dinamikleriyle gerçekleştirmek zorunda. 10 yıllık sorunlar üst üste birikerek geldi. Vaad edilen projelerin birçok yerine getirilemedi. Değişim artık zorunlu. Biz bu değişimin adresiyiz. Halkımızı bize inanmaya davet ediyoruz. Hiç kimseyi ayırmadan hiç kimseyi ötekileştirmeden çok çalışarak şehrimize katkı koymak istiyoruz. Cumhur ittifakının etkisini en iyi kullanacak aday benim” diye konuştu.

“Nasıl kara propaganda yaptığınızı biz çok iyi biliyoruz”

Konuşmasında katılımcılara “2014 yılını hatırlıyor musunuz?” sorusunu soran Başer, “Teleferikler, tramvaylar, tünel otoparklar, Harşit’te gemiler yüzecekti. Kaynak suyu getirecekti Deveboynundan, Çakırgöl’den. Nasıl kara propaganda yaptığınızı biz çok iyi biliyoruz. Çöpleri yere döküp çektiğinizi, Bayburt’tan bile köpek getirip sokaklara saldığınızı biliyoruz. “Yeter daa” söylemlerinizi unutmadık. İşiniz gücünüz devletin yatırımlarını kendiniz yaptınız gibi göstermek” eleştirisinde bulundu.

İşte 13 proje

Kentin mahalleleriyle ilgili belirledikleri 95 sorunu da en kısa zamanda çözeceklerini belirten Belediye Başkan adayı Başer’in açıkladığı 13 büyük projesi şu şekilde: “Terminal-AVM, kent park, asansör kuleleri ve seyir kafeler, aile yaşam merkezi, şehir içi ulaşım battı-çıktı, otoparklar, yöresel ürün ve Salı pazarı, çocuk yaşam merkezi, kreşler, bahçeli evler, Bağlarbaşı kent meydanı, scooter park, güneş enerjisi santrali”

“Şehrin 5 yıl daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz”

Toplantıda konuşan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise “Bir Belediye başkan adayı 29 tane proje sözü vermişse bunların en az 3-4 tanesini yapabilmesi lazımdı. Bu, şehir için çok acı bir şey. Ben Gümüşhane Milletteki olarak söz veriyorum. Belediye başkanımızın 13 projesini yerine getirmek için elimden geleni yapacağım, takipçisi olacağım. Beraber verilen bu sözleri yerine getireceğiz. 5 yıl önceki verdiği vaatlerle bugün geldiğimiz noktada neler yaptığını gördüğümüzde biz şehrin 5 yıl daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz. Şehirle beraber omuz omuza verip bu seçimleri alacağız. 5 yılda verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” diyerek Başkan Çimen’i eleştirdi.

“Bu şehre katkı nasıl sunulması gerekiyorsa elimden geleni yapacağım”

Gümüşhane’nin değişime ve MHP’nin kadrolarına inandığını ifade eden Küçük, “Gümüşhane inşallah önümüzdeki 5 yılını bu kadroya teslim etmeye hazırlanmış. Gümüşhane'de bu iş Allah'ın izniyle kabul görmüş, başta belediye başkanı adayımız olmak üzere meclis üyelerimiz hep beraber Gümüşhane'nin takdirini kazanmış. Şehrin bütün gerçeklerine uygun bir şekilde bir çalışma programıyla beraber kampanyamızı yürütüyoruz. Bu projelerin arkasında ciddi bir emek var, ciddi bir kadro var. Ayakları yere basan, Gümüşhane'nin gerçeklerine uygun projelerle Gümüşhane'ye hizmet etmek istiyoruz. Gümüşhane'nin milletvekili olarak da şu sözü rahatlıkla verebilirim: Tüm teşkilatlarımızla uyumlu çalışacağız. Beraber omuz omuza çalışacağız. Nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım ve bu şehre katkı nasıl sunulması gerekiyorsa elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

“Görüntü kirliliği keşke biraz daha az olsaydı”

Milletvekili Küçük, kent merkezinde tüm muhalefet partilerinin ve birçok vatandaşın eleştirdiği aşırı fazla pankart konusunda da “Görüntü kirliliği keşke biraz daha az olsaydı. Başka şehirlerde buna çok dikkat etmişler ama Gümüşhane’de olmadı” yorumunu yaptı.

“Gümüşhane'ye hak ettiği projeleri, hak ettiği ödenekleri getirteceğiz”

MHP İl Başkanı Mete Kaya da konuşmasında, MHP olarak Gümüşhane’nin bütün belediyelerinde iddialı bir şekilde yarıştıklarını ve 14 belediyenin tamamını alabilecek durumda olduklarını belirterek, “Bütün hayallerimiz, hedeflerimiz bu yönde. Üretken Belediyecilik anlayışıyla bizim elimizde olan Belediyelerimiz güzel çalışmalara imza attılar. İl Belediyemizi de aldığımızda Vedat Bey'le inşallah daha güzel projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Bizim Ercan beyden farkımız şu: Biz milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, ülkü ocaklarımız, tüm teşkilatlarımızla birlikte belediye başkanlarımızla barış içerisinde inşallah Gümüşhane'ye hak ettiği projeleri, hak ettiği ödenekleri genel merkezden veya bakanlıklardan istediğimiz gibi alıp Gümüşhane'nin hizmetine sunacağız. İnşallah Cumhur İttifakı'nın gücüyle Gümüşhane'ye eğer belediyeyi kazanırsak hak ettiği yardımları alacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıya MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP İl Başkanı Mete Kaya, MHP Merkez İlçe Başkanı Nuh Alparslan Durdu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Coşkun, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleriyle kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2024, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER