Başkan Çimen Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kent merkezindeki mahalle muhtarları ile toplantı düzenledi.

Başkan Çimen Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kent merkezindeki mahalle muhtarları ile toplantı düzenledi.

Çimen’in başkanlığında Belediye hizmet binasında bulunan Teras Restaurantta gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Mali Hizmetler Müdürü Kubilay Bozalan ve mahalle muhtarları katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda konuşan Çimen, yılsonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını belirterek, kent merkezinde ikamet eden ancak farklı bir adreste ikametleri bulunanların ikametlerini Gümüşhane’ye almaları konusunda muhtarlardan destek beklediklerini belirtti.

Çimen, ikameti kentte olmayanlara yönelik çalışma başlattıklarını ve yapılacak olan çalışma ile merkez nüfusunun 50 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek,  “31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Gümüşhane’nin merkez nüfusu 35 bin 916. Biz Gümüşhane’nin nüfusunun bu olmadığını biliyoruz. Bunun için bir çalışma başlattık. Mahalle muhtarlarımızın kendi sınırları içerisinde ikameti olmayanları belirleyerek, ikametlerini taşımalarını sağlamasını istiyoruz. Mesela bir evde 5-6 kişi oturuyor ama bir kişinin ikameti var veya hiç yok. Bizim hedefimiz 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 50 bin nüfusu aşmak istiyoruz” dedi.

ALINACAK HER İKAMET HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEK

Nüfus artışı sonrası Gümüşhane Belediyesi’nin İller Bankası’ndan aldığı payın artacağını belirten Çimen, “Eğer bunu başarırsak Gümüşhane İller Bankası’ndan daha fazla pay alacak. İller Bankası’ndan almış olduğumuz payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Daha çok hizmet verebileceğiz. Bu payın artması belediye için bir zenginliktir. Bunu yapmak şuan bizim elimizde. Bir mahalleme daha rahat hizmet getirebilmek için belediyenin de gelirinin artması lazım. İkametgahların merkeze alınması için tüm mahalle muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Gelecek olan pay mahallelerimize hizmet olarak geri dönecek. 50 binin üzerine çıkmamız gerek. Üniversitemizde de bir çalışma yapıyoruz. Bizim nüfusumuz 36 bin. Ama bunu 50 bine çıkarma çabasındayız. Muhtarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz. İkametlerini alanları ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Muhtarlarımız mahallelerine hakim olursa daha rahat bir çalışma yürütürüz. Bu şehre gelecek olan para hepimizin parası. Gelen parayı bu şehir için harcayacağız” diye konuştu.

MUHTARLAR İÇİN OFİS KURULUYOR

Çimen, belediye hizmet binasında her mahalle muhtarı için ofis kurulma çalışması başlattıklarını belirterek, “Bundan sonra muhtarlarımızla aylık olarak toplantı yapmayı planlıyoruz. Belediye hizmet binamızda her muhtarımız için ofis oluşturacağız. Buranın yapılması için çalışmalara başladık. Muhtarlarımızın burada olmasını istiyorum. Ayda bir yapacak olduğumuz toplantılarda mahallelerimizin sıkıntılarını ve öncelikli sorunlarını belirleyerek birlikte çözüm arayarak hizmet ederiz. Muhtarlarla istişare ederek ortak akıl bulacağız. Her mahallemiz için bir belediye meclis üyemizi görevlendiriyoruz. O meclis üyesi o mahalleden sorumu olacak” dedi.

GELİR-GİDER DENGESİZLİĞİNİ KONTROL ALTINA ALDIK

Belediye çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Çimen, “Belediye olarak eksikliklerimiz muhakkak var. Mazeret beyan etmek bize yakışmaz. Biz mazeret içerisinde olmayacağız. Şuanda bazı mahallelerde çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımıza hız vereceğiz. Belediyenin kendi iç bünyesinde bir yapılanmaya gittik. Yılbaşından sonra da bir yapılanma içerisine gireceğiz. Belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kanalizasyon, su ve gecekondu sorunlarımızı çözeceğiz. Belediyenin gelir ve giderlerinde bir dengesizlik vardı. Bunu kontrol altına aldık. Bu sayede belediye tasarruf edecek. Belediyeye yeni kaynaklar oluşturma çabası içerisindeyiz. Bunun için çalışmalara başladık. Mahallelerimizde acil yapılması gereken işlerin tespitini yaptık” ifadelerine yer verdi.

Çimen, daha sonra muhtarlardan gelen sorun ve taleplerini dinleyerek, çözümü için çalışma başlatacaklarını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER