Başkan Çimen öğrencilerle kahvaltıda buluştu

Gümüşhane Üniversitesinde önümüzdeki dönem çeşitli önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarında okumak için şuan Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrenciler için Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından kahvaltı verildi.

Başkan Çimen öğrencilerle kahvaltıda buluştu

Gümüşhane Üniversitesinde önümüzdeki dönem çeşitli önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarında okumak için şuan Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrenciler için Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından kahvaltı verildi.

Sema Doğan Yaşam Alanında düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Sağlık hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ ileGÜDEM’de Türkçe dersleri veren Öğretim Görevlileri Mesut Toprak, Gülşah Bulut ve Fas, Mısır, İran, Gine, Sudan, Somali, Çad, Fildişi Sahilleri, Suriye, Moritanya, Afganistan, Orta Afrika, Nijerya, Mozambik ve Bangladeş gibi çeşitli ülkelerden eğitim almak için ilimize gelen 21 uluslararası öğrenci katıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, “Altın kalpli insanların şehri olan Gümüşhanemizde sizleri ağırlamak bizler için ayrı bir şeref ve mutluluktur. İlimizde bulunduğunuz süre boyunca her türlü ihtiyaçlarınız bizzat belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Güzel şehrimizin kapıları siz güzel insanlara her zaman açıktır. Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliği gereği her zaman destekçiniz olacağız. Tekrardan Gümüşhane’mize hoş geldiniz” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’e öğrencilerin barınma, ulaşım gibi desteklerinin yanı sıra bundan sonra vereceği tüm desteklerden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Siz değerli öğrencileri aramızda görmekten gayet memnunuz. Belediyemiz ile birlikte şehir-üniversite bütünleşmesine örnek gösterilecek birleşmede, inşallah buradaki eğitimlerinizin hayırlı ve güzel geçmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazır olacağız. Sizler de bundan sonraki yaşamlarınızda ülkelerinize gittiğinizde bu eğitimleri temel alarak ülkelerinizin kalkınması, gelişmesi, insanlarınızın refahı, huzuru ve mutluluğu noktasında birer elçi olacaksınız. Gümüşhane Üniversitesi olarak sizlere ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Bugün burada sizlerle buluşmamıza vesile olan ve düzenlediği kahvaltı ile bizleri onurlandıran Gümüşhane Belediyesi Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Öğrenciler kendilerine verilen kahvaltı programından sonra 15 Mart Pazar günü topluca Çanakkale Savaşının anlatıldığı ve yönetmen koltuğunda Gümüşhaneli hemşerimiz Hüseyin Özden'in oturduğu dram türündeki “Mendilim Kekik Kokuyor” adlı sinema filmi izleyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER