Başkan Çimen: Şehrimizi el ele vererek büyütelim

Gümüşhane’de kent merkezinde yaşayıp ikametgahı başka yerde olanlara tespit edildiğinde bin 800 lira para cezası uygulanacak, suları kesilecek.

Başkan Çimen: Şehrimizi el ele vererek büyütelim

Gümüşhane’de kent merkezinde yaşayıp ikametgahı başka yerde olanlara tespit edildiğinde bin 800 lira para cezası uygulanacak, suları kesilecek.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte yaşayan ancak ikametgah adresleri farklı yerlerde bulunan vatandaşlara uyarıda bulunarak “Şehrimizi el ele vererek büyütelim” dedi.

Belediyelerin en büyük gelir kaynağının İller Bankası’ndan aldığı paylar olduğuna dikkat çeken Başkan Çimen, “İlimizde resmi olarak ikamet edenler, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre belirlenmektedir. Belediyemizin İller Bankası’ndan alacak olduğu payın artması, hizmet kalitemizin artması anlamına gelmektedir. Coğrafi şartlarından dolayı imkanları kısıtlı olan şehrimizi hemşehrilerimizin göstereceği örnek vatandaşlık sayesinde geliştireceğiz. Gümüşhane'nin nüfusuna göre İller Bankası'ndan aldığı payın artması ve vatandaşlara gelen hizmetin kalitesinin yükselmesi için kente yaşayanların ikametgah adreslerinin şehir merkezi kayıtlarında olması gerekmektedir. Bu kapsamda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inancım tamdır. Özellikle Gümüşhane’de yaşayan fakat ikametgahları köylerde veya başka şehirlerde olan vatandaşlarımızın ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları ilimiz için büyük önem taşıyor. Her alınan ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır" dedi.

Vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyaran Başkan Çimen “Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2020 tarihine kadar ikametini şehrimize alması hizmet kalitesini artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaktır. Yaşadığı yerde ikametgahı olmadığı tespit edilenler 5490 sayılı yasa gereği 1800 lira idari para cezası uygulanacak ve resmiyette yaşadığı evler boş göründüğü için su abonelikleri kullanıma kapatılacaktır. İkametgahı yaşadığı şehirde olmayan vatandaşlarımız ayrıca belediyemizden alacağı hizmetlerden mahrum kalacaktır. Tüm hemşerilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 3 yıl Önce

Yani belediye vatandaşı suyunu kesmekle tehdit edeceğine içilebilir bir su akıtsa musluktan daha büyük hizmet olur. Resmen kireç akıyor. Seçim zamanında oy için adres taşıyanlar tekrar eski adreslerine taşıyınca nüfus mu düştü birden acaba

Ikâmetsiz adam
Ikâmetsiz adam - 3 yıl Önce

Sayın Çimen farkında mısınız bilmiyorum ama şehirde ikametsiz ikamet eden kimse kalmadı aksine ikameti gümüşhanede olanlar da kendi şehrine alırsa Nasıl olacak ?

memur
memur - 3 yıl Önce

çok talihsiz ve yanlış bir uygulama. bir kişi mesela hem trabzon hem de gümüşhane'de ikamet ediyorsa, aynı uygulamayı trabzon da zorunlu tutsa ne olacak? şehir ve belediyenin imajına zarar verecek son derece dayatmacı bir uygulama. ikametgahım gümüşhane'de fakat böyle bir uygulamaya tepki olarak ilk fırsatta ikametgahımı trabzon'a almayı düşünüyorum.

ahmet gül
ahmet gül - 3 yıl Önce

başkanım doğru mantıklı bende sizin gibi düşünüyorsunuz ama seçim günlerinde il dışından gelen ikametcilerinize ve daha sonra terk eden şahıslara nasıl bir işlem düşünüyorsunuz saygılarımla.

ahmet gül
antalya

SIRADAKİ HABER