Başkan Çimen: Vatandaşımızı mağdur etmeyiz

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kıbrıs Çarşısında yapılan Modern Pazar yeri çevresinde gerçekleşen toprak kaymalarının ardından, bölgedeki bina ve yerleşim alanları bulunan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kıbrıs Çarşısında yapılan Modern Pazar yeri çevresinde gerçekleşen toprak kaymalarının ardından, bölgedeki bina ve yerleşim alanları bulunan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Çimen, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin makus talihini yenecek, kentin görünümüne ayrı bir renk katacak çağdaş ve modern bir pazar yeri yaptıklarını belirterek, “Elbette böyle bir dev yatırımda çevreye etkileri olacaktır. Olumsuzluklar yaşamak mümkündür. Ancak, belediye olarak bu olumsuzlukları karşılayacak ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

“YAN ETKİLER OLABİLİR”

Hasta olan bir insanın doktora gittiğinde aldığı ilaçların yan etkisi olduğu örneğini veren Başkan Çimen, şöyle devam etti: “İnsan bedeninin sağlığına kavuşması için ameliyat gerekiyorsa ameliyat, ilaçla tedavisi gerekiyorsa ilaçla tedavi yapılıyor. Ameliyatın da kullanılan ilaçların da yan etkisi vardır. Belediye olarak ilimizin gelecek yüz yılına cevap verecek dev bir yatırım yapıyoruz. Çevresel etkilerin olması doğaldır. Çevresel etkileri en aza indirmek için de konunun uzmanları ile bilimsel her türlü incelemeler yapıldı. Yine de bazı olumsuzluklar yaşandı. Ancak, bu olumsuzluklar belediyemiz tarafından giderilecektir.”

“KENTİN MERKEZİ”

Yatırım yapılan alanın kentin merkezi konumunda olduğunu hatırlatan Çimen, “Pazar yerimizin çevresi binalarla çevrili. Binaların ortasında bir alan. Çalışmalara başlamadan önce gerekli kurumlara başvuruda bulunduk ve bilimsel araştırmalar yapıldıktan sonra çalışmalara başladık. Çevremizdeki bina ve alanlara belediye olarak yaklaşık bir milyon lira para ödedik. Şu anda evler açısından herhangi bir risk yok. Ama yine de o evlerde yaşayan insanlar bizim insanlarımız. Onları mağdur etmeyeceğiz” dedi.

“KİRALARI ÖDENECEK”

Evlerinde kalma korkusu yaşayanları Kızılay Yurdu’na yerleştirileceğini kaydeden Çimen, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Bu insanlarımıza kira ve yiyecek desteği vereceğiz. Aslında bu alanda büyük bir tehlike yok ama korkudan evlerinde oturmak istemeyenler var. Biz, yaklaşık bir ay gibi bir süre içerisinde temel atıp binaların zemin katları seviyesine çıktığımızda vatandaşlarımızın yaşamış olduğu korkular da sona erecek. Mevcut mahalle yolunu da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kapatarak alternatif güzergahtan geçişi sağlıyoruz.”

“KENTİN RENGİ DEĞİŞECEK”

Kıbrıs Çarşısı’nda hayata geçirecekleri Pazar Yeri Projesi’nin kentin rengini değiştireceğini ve ilin en az 100 yıllık ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Çimen, açıklamasını şöyle tamamladı: “Pazar Yeri yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak. 22 Temmuz 2015 tarihinde ihalesini yaptık. Fore kazık işinin tamamlanmasının ardından Nisan ayında yapım işine başladık. Kademe kademe yükselen bir yapıya sahip olan ve yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik bir yapı olan projemizde, 115 araçlık otopark, belirli günlerde pazarcıların tezgahlarını açabileceği 2 bin 970 metrekarelik kapalı, 700 metrekarelik  açık pazar alanı, her gün açık bulunacak olan 22 adet dükkan ve her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek 790 metrekarelik çok amaçlı salon yer alıyor.”

İbrahim Özdemir
Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER