Bayanlara özel Mevlid programı

Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bayanlara özel düzenlediği Mevlid-i Nebevi Programı, merkez Kemaliye Camiinde gerçekleştirildi.

Bayanlara özel Mevlid programı

Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bayanlara özel düzenlediği Mevlid-i Nebevi Programı, merkez Kemaliye Camiinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı ve Peygamber Efendimizin örnek ahlakının anlatıldığı programda öğrenciler veda hutbesini, Nat-ı Şerif’i, şiir ve ilahileri seslendirdi. Öğrenci, veli, kadınlar ve öğretmenlerin yoğun şekilde katıldığı programda davetlilere Mevlid-i Nebevi yıldönümü anısına çeşitli ikram ve hediyeler takdim edildi.

Gümüşhane Müftü Yardımcımız Sümeyra Güvendi’nin de bulunduğu programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hatice Kahyaoğlu “İslam dininin gençliğe ve gençlerin eğitimine ayrı bir önem verdiği malumdur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari ve içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. O’nun rahle-i tedrisinden geçen ve İslam’ın rahmet ve hikmet yüklü mesajlarını ilk olarak kabul eden gençler insanlığı aydınlatan birer yıldız olmuşlardır” diyerek Kur’an gençliğinden bahsetti.

Okul müdürü Adem Arslan da programla ilgili yaptığı değerlendirmede programa destek veren Gümüşhane Valiliğine, Belediye Başkanlığına, İl Müftülüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kemaliye Camii Görevlilerine teşekkür ederek, “Büyük özveri ile hazırlanan programda emeği geçenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Büyük beğeni toplayan program, okullarında örnek davranışlarıyla öne çıkan kız öğrencilere hediye takdim edilmesiyle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER