Bektaş: 1 Mayıs’ta da bedel ödüyoruz

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde bütün emekçilerin işlerinin başında olduğunu belirterek bu günün hatırına mayıs ayında bir aylık sigortanın devlet tarafından yatırılmasını istedi.

Bektaş: 1 Mayıs’ta da bedel ödüyoruz

Yaptığı açıklamada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayan Bektaş, İşçi Bayramı olarak da bilinen 1 Mayıs tarihinde bütün ticari işletmelerin açık olduğunu belirterek bu işte bir terslik olduğunu belirtti.

Kamu kurumlarında çalışanların 1 Mayıs’ı tatil olarak kutlamalarına karşın özel sektördeki emekçilerin işlerinin başında olduğunu kaydeden Bektaş, ““1 Mayıs İşçi bayramı maalesef odamıza kayıtlı hizmet sektörü işçileri için sadece adı bayram olan bir gün. 1 Mayıs'ta odamıza kayıtlı işletmeler diğer günlerde olduğu gibi işyerlerini açıyor, çalışanlar işe gidiyor, rutin hepimiz için devam ediyor. Bu nasıl bayram ki bizim hayatımıza özel hiçbir değişikliğe yol açmıyor? Madem 1 Mayıs bizim için sadece adı işçi bayramı olan sıradan bir gün, en azından hükümet 1 aylık bağkur primlerini karşılasın da bizler de bu günün bayram olduğunu hatırlayalım. Madem çalışanlarımız işçi bayramında çalışmak durumunda kalıyor, en azından onlar için bu günü özel kılan sembolik bir nakdi destek sağlansın da, çalışanlarımız da bu günün kendi bayramları olduğunu idrak etsinler. Gönül isterdi ki bu günün anlamı bu saydığım küçük jestlerle kuru bir kutlama mesajının ötesine geçebilseydi. Yine de bu eksiklere rağmen tüm sektör çalışanlarımızın 1 Mayıs'ını kutluyor, hepsini sevgi ve saygılarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2023, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER