Berat Kandili mesajları

Gümüşhane'de Berat Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Berat Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Yüce Allah’ın rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak olan Berat Kandil’ine bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), kendisine şefaatinin tamamının verildiği gece olan Berat Kandil’inde, Allah’a ortak koşan müşrik ve koğuculuk yapıp insanların arasını açan kimse dışındaki (mü’min) kulların hepsinin bağışlanacağı ve yapılacak duaların geri çevrilmeyeceği müjdesini vermiştir. Bu münasebetle, Berat Kandil’ini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âleminin huzuru için dua ederek değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gümüşhaneli hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum"
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzuru içerisindeyiz. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; sonsuz merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz özel bir zaman dilimidir.

Berat, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran mübarek bir gecedir.

Ramazan-ı Şerif’in mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde; ruhumuza ağır gelen her türlü sıkıntıdan kurtulmak, özümüze dönmek, gönül dünyamızı temizlemek ve ‘berat etmek’ için eşsiz bir fırsat yakalayacağız. Berat Kandili’nin bize öğrettiği en önemli husus sadece Allah’ın affına mazhar olmak değil, aynı zamanda affedici de olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin barış, hidayet ve huzura vesile olmasını, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ederek, "Feyiz ve bereketle dolu günlerden biri olan Berat Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi Rabbimden niyaz ediyorum" dedi. 

Başkan Çimen, Berat Kandili'nin günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma olduğunu kaydederek, "Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. Hz. Peygamber (s.a.v.) çeşitli hadis-i şeriflerinde Cenab-ı Hakkın bu mübarek gecede kullarına rahmet nazarı ile baktığını, bağışlanmak isteyenleri bağışladığını ve ilahi rahmetten istifade etmek isteyenlerin bundan yararlandığını haber vermektedir. Berat Kandili aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

"Günahlardan arınma, borçlardan kurtulma manasına gelen ve Ramazan ayı öncesi idrak edeceğimiz son kandil olan Berat Kandili, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için bizlere sunulmuş bir fırsattır. Bu gece ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz (S.A.V); ‘Şaban Ayı’nın 15'inci gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve kullarına rahmetini, lütuflarını müjdeler’ demiştir. Bu ulvi gecenin manevi ikliminden yararlanmak, yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır. Bu geceyi kurtuluşa ermek için bir fırsat olarak bilmeli, hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın tek tek gönül rızalarını almalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile üniversitemizin tüm akademik, idari ve diğer personelinin, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın Berat Kandili’ni tebrik eder, milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ederim.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN EVRİM ÖZDEMİR

“Gönüllerin merhamet dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin manevi iklimini yaşıyoruz. 

Ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak olan Mübarek Berat Kandilini idrak edeceğiz. 

Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan gecelerdir. Berat Kandili de bu önemli gecelerden bir tanesidir. 

Bu gece, birey olarak her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevlamızdan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını hep birlikte idrak edelim. 

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimizden beratımızı isteyeceğimiz bu gecenin, insanlığa, Türk ve İslam alimine, ülkemize ve milletimize birlik ve beraberlik, kardeşlik ve barış getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.”

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI TURGAY KESLER 

“Bu geceye, kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları nedeniyle ‘Beraat’ adı verilir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir. İslam dini sevgi, kardeşlik, şefkat ve merhamet dinidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) çeşitli hadis-i şeriflerinde Cenab-ı Hakkın bu mübarek gecede kullarına rahmet nazarı ile baktığını, bağışlanmak isteyenleri bağışladığını ve ilahi rahmetten istifade etmek isteyenlerin bundan yararlandığını haber vermektedir. Asrın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olmasını dilerim. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Berat Kandillerini tebrik eder, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için bu gecenin barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” 
 

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Berat kandilinizi yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendiren; milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra (huzura, barışa) vesile olan bir gece olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Varlığımızı bir kez daha gözden geçirme, hayatımızı muhasebe etme ve bizlere verilen nimetlere şükretme imkanı sağlayan mübarek gecelerden biridir. Dargınların barıştığı, akrabalık ve kardeşlik duygularının arttığı, maneviyatın anlam kazandığı Berat Gecesi, Yüce Allah'ın rahmet ve bereket kapılarını ardına kadar açtığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi mükafatlandırdığı müstesna gecelerdendir. Öyle ki bu feyizli gecenin anlam ve idrakı ile şükretmeli, Râbbimizin rızasını kazanma arzusu ve iştiyakı içinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milletimizin ve tüm İslam Aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa merhamet, huzur, birliktelik, kardeşlik ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

"19 Nisan 2019 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece Berat gecesidir. Sevgili peygamberimiz; “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. “Berat” kelimesi sözlükte; günah, suç, borç ve cezadan kurtulma anlamına gelir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav); “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve “tövbe eden yok mu? Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen” der. Bu durum sabaha kadar devam eder.” buyurmuştur.

Bu gece tövbe ve dua ile beratımızı alacağımız gecedir. Yüce Allah; “Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.” (Bakara suresi, 2/186) buyurmaktadır. Kişi kin, düşmanlık, kibir, gurur, içki, kumar, yalan, iftira ve benzeri günahları bu gece terk etmeye azmetmelidir. Çünkü bu günahları işlemeye ısrar edenler bu gecenin feyzinden mahrum kalırlar.

Bu gece kırılan ümitlerimizi onarıp yarınlarımıza ümitle bakma gecesidir. Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” Müjdesini hatırlayarak insan kendi özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

Bu gece üç ayların tam ortası gecesidir. Dünyada beratımızı almadan ahiretteki beraatımıza ulaşamayız. Dünyada birbirimizi sevmedikçe de beratımızı alamayız. Sevgili Peygamberimiz; “Siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız.” buyurmuştur.

Ömür çok kısa. Göz açıp kapanıncaya kadar geçmektedir. Hayat her an sona erebilmektedir. Geçen sene Berat gecesinde beraber olduğumuz nice insanlar aramızdan ayrıldı. Bizlerde bir gün sevdiklerimizden, bu dünyadan ayrılıp gideceğiz. Hiçbir insan bu dünyada bâki değildir. Bu fani dünyada yaptığımız/yapmamız gerektiği halde yapmadığımız şeyler ahiret yaşantımızı şekillendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta gümüşhaneli kardeşlerimiz  olmak üzere, aziz milletimizin ve âlem-i İslâm’ın Berat Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin paslanan ruhlarımıza cila, parçalanan yüreklerimize şifa olmasını Yücelerin Yücesi Rabbimizden niyaz ediyorum." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER