Berat Kandili mesajları

Gümüşhane’de 17 Mart Perşembe gecesi idrak edilecek olan Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Berat Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce Allah’ın rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak olan Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandil’ine bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Bu ulvi gecede, Allah’a ortak koşan müşrik ve koğuculuk yapıp insanların arasını açan kimse dışındaki (mü’min) kulların hepsinin bağışlanacağı ve yapılacak duaların geri çevrilmeyeceği müjdesi Peygamber Efendimize verilmiştir. Bu münasebetle, Berat Kandil’ini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek için müstesna bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu vesile ile, başta Gümüşhaneli hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığın esenliğine vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Mübarek Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilini idrak etmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Berat, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran mübarek bir gecedir.

Bereketi ve rahmeti bol olan bu mübarek gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek dünyevi ve ebedi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinciyle; hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.  

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin barış ve huzura vesile olmasını, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Başkan Çimen, Berat Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi Allah’tan diledi. 

Başkan Çimen, Berat Kandilinin günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma olduğunu kaydederek, mesajında şunları kaydetti: "Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) çeşitli hadis-i şeriflerinde Cenab-ı Hakkın bu mübarek gecede kullarına rahmet nazarı ile baktığını, bağışlanmak isteyenleri bağışladığını ve ilahi rahmetten istifade etmek isteyenlerin bundan yararlandığını haber vermektedir. Berat Kandili aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum." 
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Rahmet, mağfiret, bereket ve şifa için Allah’a yakardığımız bir Berat Kandili’ne daha ulaşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Kandiller bize insanlığımızın muhasebesini yapabilme fırsatı sunan özel günler ve gecelerdir. Sıkıntılardan kurtulma, arınma ve aklanma anlamına gelen Berat Kandili de bizler için söz konusu gecelerden birisidir. Bu mübarek gecede Allah’a yakınlaşmak, içinde bulunduğumuz zor günleri atlatmak için bolca dua etmeli ve İslam Alemi için bir hediye olan bugünü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. 

Bu vesileyle birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en kalbi duygularımla kutlar, kandilin dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini niyaz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER