Bir Bilenle Bilge Nesil projesi devam ediyor

Gümüşhane Genç Memur-Sen tarafından organize edilen ve Gümüşhane Eğitim Bir-Sen’in sorumluluğunu üstlendiği ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi il ve ilçelerde bulunan ortaöğretim kurumlarında başladı.

Bir Bilenle Bilge Nesil projesi devam ediyor

Gümüşhane Genç Memur-Sen tarafından organize edilen ve Gümüşhane Eğitim Bir-Sen’in sorumluluğunu üstlendiği ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi il ve ilçelerde bulunan ortaöğretim kurumlarında başladı.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik öğrencilerin gelişimine akademik ve kültürel manada katkı sağlamak amacıyla geliştirilen projenin amacına yönelik açıklamalarda bulunan Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Sultan Akyazı, şunları söyledi: “İlim, İrfan ve Hikmet yolunda Şuurlu Gençlik düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi hız kesmeden devam ediyor. Danışman öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerimize okumalar yapılarak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasına katkı sağlamak düşüncesindeyiz. Bu amaçla Genç Memur-Sen Gümüşhane olarak çıktığımız bu yolda öncü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz burada yaptıkları okumalar sayesinde daha kültürel, yaratıcı ve üretici bir düşünmeye sahip olacaklardır. Projemizin sürdürülebilir ana gücü de buradan gelmektedir. Gençlerimizden aldığımız ilham ve güçle sürdürdüğümüz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bizimle bu kutlu yolculuğa çıkmış olan bütün arkadaşlarımızı ve bizlere desteklerini esirgemeyen özel ve kamu kuruluşlarının temsilcilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Proje kapsamında yapılacak kompozisyon yarışmasına da değinen Akyazı, açıklamasının devamında, “Asım’ın nesline ışık olma ve medeniyet ateşini yakmanın tahayyülü ile bu yıl Bilge Kral Aliya İzzet Begovic’in ‘İslam Deklarasyonu’ eseri ortaöğretim kurumlarında okutulacak, okunacak eser ile ilgili kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Düzenlenecek yarışmada kompozisyonların uzman bir komisyon tarafından değerlendirilmesi yapılarak ödüller öğrencilerle buluşturulacak” dedi.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edilirken, önceki yıllarda öğrencilerle buluşturulan kitaplara bir yenisi daha eklendi.

Ziyarette ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Proje Koordinatörü Eğitim Bir Sen, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Oğur ise şuurlu ve aksiyoner bir gençlik tahayyülü ile yola çıktıklarını, dile getirerek, “Bu yıl 4. kez düzenlemiş olduğumuz proje ile Gümüşhane il merkezi ve ilçelerde yüzlerce öğrenciye ve öğretmene ulaştık. Medeniyetimizin öncü eserleri ile gönüllerdeki bam teline dokunarak yüksek ideallere kapı aralamanın çabası içerisindeyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Habib Tanış da toplumların ilim ve irfana ancak okumak gayesi ile ulaşacaklarını ifade ederek proje kitabını İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’a takdim etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da milli ve manevi değerlere bağlı, etkin, üretken, topluma faydalı nesiller yetiştirmek adına bu tür projelere çok büyük önem verdiklerini belirterek, böylesi değerli projelere, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret kapsamında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Musa Uncu ve Şube Müdürlerine de kitap takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER