‘Biz Valilik olarak oturmuyoruz’

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, DSİ’nin tarım ve hayvancılık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün de turizme altyapı oluşturacak yatırımlarının devam ettiğini, Valilik olarak kendilerinin de oturmadıklarını söyledi.

‘Biz Valilik olarak oturmuyoruz’

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, DSİ’nin tarım ve hayvancılık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün de turizme altyapı oluşturacak yatırımlarının devam ettiğini, Valilik olarak kendilerinin de oturmadıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada şehrin en önemli gelir kaynaklarının madencilik, tarım ve hayvancılıkla birlikte turizm olduğunu, onun için de şehri ve coğrafyayı güzelleştirmek için her türlü çalışmayı yapmaları gerektiğini kaydeden Vali Memiş, “Hem Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz hem de Orman İşletme Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları var. Bunların artarak devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kelkit havzasında 29 baraj ve gölet inşaatını devam ettirdiğini ve yaklaşık 500 bin dönümlük alanın sulanabilir tarım arazisi olarak işlenebileceğini ifade eden Vali Memiş, DSİ çalışmayı yaparken biz Valilik olarak oturuyor muyuz? Oturmuyoruz. Bizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Kelkit ve Şiran’da arazi toplulaştırma çalışmalarını bitirdik, dosyaladık ve Ankara’ya gönderdik. Allah nasip ederse programa alınacak. O havzada profesyonel tarım yapacağız. Hayvancılığın en önemli girdisi olan yem bitkilerini neredeyse bedava eğer yaparsa çiftçi hayvancılıktan para kazanır” dedi.

Oturuyor musunuz ey Gümüşhane Valiliği?” sorusunu soran ve “Hayır oturmuyoruz” diye cevap veren Vali Memiş, Kelkit ilçesinde Türkiye’nin dördüncü hayvan ihtisas OSB’sinin kuruluş işlemlerinin tüm dosyalarını tamamladıklarını ve Ankara’ya gönderdiklerini belirterek, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışmalarının dolaylı meyvesi. Onun için anlatıyorum size. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyoruz. Zigana’da, Limni Gölünde, Karşıyaka Tabiat Parkında, Tomara Şelalesinde, Artabel Gölleri Tabiat Parkında çok güzel çalışmalarımız var. Buralar turizme altyapı oluşturuyor. DSİ tarım ve hayvancılığa, Doğa Koruma ve Milli Parkların yaptığı işler de turizme altlık oluşturuyor. Bunu da çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ceviz sorununu hallettik diyebiliriz”

Pestil ve kömenin hammaddesi olan ceviz sorununu da hallettik diyebileceklerini belirten Vali Memiş, “Yaklaşık 50 bin adet fidanın dikimi devam ediyor. O fidanları da biz Orman Bakanlığından aldık. Yaklaşık 1 milyon liraya mal oluyordu, Özel İdare’den vermeyi göze almıştık. Ama Milletvekillerimiz Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül’e çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle Özel İdare’den para harcamadan yaklaşık 1 milyon lira maliyetli projeyi başarmanın keyfini yaşıyoruz. Dikimler devam ediyor. Tüm bu çalışmalar bu kentin yıllardır biriken sorunlarına çaredir, neşter vurmaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER