Bostan'dan ikinci roman: Kutsal İkona

Gümüşhaneli yazar ve yapımcı Turgay Bostan’ın ‘Kutsal İkona’ adlı yeni romanı Panama Yayıncılıktan çıktı.

Bostan'dan ikinci roman: Kutsal İkona
Gümüşhaneli yazar ve yapımcı Turgay Bostan’ın ‘Kutsal İkona’ adlı yeni romanı Panama Yayıncılıktan çıktı.

Daha önce Gümüşhane ve Trabzon bölgesindeki gizli Hristiyanlıkla ilgili ‘Son Krifos’ adı altında bir roman yazan Bostan, ikinci kitabında da aynı konuyu işledi.

Romanda gizli Hristiyan bir babanın, Müslüman bir annenin oğlu olan Efraim’in aidiyet mücadelesi işlenmekte ve Efraim ‘karakteri’ üzerinden din, ahlâk ve insanlık sorgulaması yapılmakta. Bu yapılırken de toplumsal ön yargılar irdelenmekte, Gümüşhane ve Trabzon’da en az 200 yıl hüküm süren gizli Hristiyanlığın yapısı göz önüne serilmektedir.

Usta yazarların “Üst düzey bir romancının, üst düzey son romanı olarak” tanımlanan sağlam dil yapısı, mükemmel olarak tabir esilen tasvirler, canlı sunum konularında da övgüye değer görülen roman, ayrıca tip ve karakter çizimi noktasında da son derece başarılı bir eser olarak nitelendirildi.

Türk romancılığının büyük bir yazarın ayak seslerini duyduğu yorumlarına mazhar olan Turgay Bostan’ın “Kutsal İkona”sı lezzeti ve kalitesi son derece yüksek bir eser, cazibeli, cesur ve iyi yazılmış bir roman olarak nitelendirildi.

Kendi dilinden Turgay Bostan kimdir?

1961 Yılında Gümüşhane'nin Torul ilçesinde doğdum. Lise öğrenimimi Gümüşhane'de Fevzi Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi’ nde gördüm. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olduktan sonra askerlik hizmetini yerine getirdim. TRT sınav açtı, montajcı olarak TRT de işe başladım. 1987 yılında bir yıldan fazla haber merkezinde çalıştım. Prodüktörlük sınavlarını kazandım ve 1988 yılından itibaren de TRT de prodüktörlük yapıyorum. Bir dönem Ankara Televizyon Müdür Yardımcılığı yaptım. Bürokraside bulundum. Ama daha sonra tekrar prodüktörlüğü döndüm. Genellikle eğitim kültür programları yaptım. Bu Toprağın Sesi diye bir kuşak programı uzun süre yürüttüm, daha sonra Toprağın Bereketi, Gün Doğarken gibi kuşak programlar yaptım. Komşu Köyün Delisi gibi bir drama çektim hem senaristliğini hem yönetmenliğini yaptım. Çeşitli belgeseller yaptım. Adı Ağaç belgeseli Uluslararası Çevre Ödülü'nü aldı. Cumhuriyetin Kanatları adlı bir belgesel yaptım.1-2 yıldır da programcılıktan çok eğitmenlik yapıyorum. TRT' ye dışarıdan gelen eğitim talepleri doğrultusunda televizyonculuk ve senaryo gibi konularda kurum içi ve kurum dışı kursiyerlere eğitmenlik yapıyorum.

Bostan'ın Olay Gazetesinden Elif Öktem'le geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde yaptığı röportajı okumak için burayı tıklayınız...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER