Bostancı: Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalı

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, artan maliyetlerin gıda ürünlerinin yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirterek daha 2 gün önce zamlanan elektrik ve doğalgaz da indirim istediklerini söyledi.

Bostancı: Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalı

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının enerji sektöründe dünya çapında bir krize, fiyat artışına sebep olduğu gibi Türkiye’de de doğalgaz, akaryakıt ve elektrikte bütün dünyada olduğu gibi fiyat artışlarına neden olduğunu kaydeden Bostancı, “Enerji sektöründeki fiyat artışının devam etmesi artan gıda fiyatlarını yeniden etkilemesi ve fiyatlardaki artışın devam edeceğini göstermektedir. Bu durum esnafımızı imalatçımızı ve dolayısıyla vatandaşımızı etkileyecektir. Yetkililerimiz doların düşmesi ile özellikle gıda fiyatlarının artmasına engel olmuştur. Şimdide enerji fiyatının artışına engel olması ve ürünlerin fiyat artışına bir son vermesi elzem durumdur” dedi.

Geçen ay 3 bin TL elektrik faturası ödeyen bir bakkal esnafının bu ay gelen zamla beraber yaklaşık olarak 6 bin TL’ye yakın bir fatura ödeyeceğini, yine aynı şekilde imalatçıların maliyetinin de yüzde 100’e yakın artacağını ifade ederek bu maliyetlerin ürünlere yansıyarak yine vatandaşı zora sokacağını dile getiren Bostancı, “Biran önce indirimli elektrik imkânı sağlanmalı ve esnafımız korunmalı ve destek olunmalıdır. Bu zamların altından esnafımızın kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın dolabı çalışmaz, ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz. Çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır. Yapılan bu zamlar son iki yıldır açılan yaraların bu dönemde kapanacağı yönündeki ümitlerimizi baltalıyor. Ekonomimizin temel yapı taşı esnaf ve sanatkârın sorunlarının çözüme kavuşturulması, ekonomiyi de büyümeyi de doğrudan etkilediği unutulmamalı. Acilen esnafın bu durumu göz önüne alınarak zamlarda ve yeniden değerleme oranlarında esnekliğe gidilmeli. Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalı” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 2 yıl Önce

2016 yılında elektrik piyasası kanun değişikliğinde 17. madde içinde teknik olmayan kayıplar tüketiciye yansıtılır denmektedir. Dolayısıyle elektriğin özelleşme sonrası literatüre teknik olmayan kayıp kavramı girmiştir. Yani bilinmeyen bir silah gibidir. Bu da senin benim anladığım dil şirket özel harcamaları yani zararlarıdır. Dolayısıyle gelen zamlar şirket yararıdır. Nasıl olsa kanun maddesi var tüketici ödemekle mükelleftir. Bu kanun maddesi kalkmadığı sürece zam var gibidir.

SIRADAKİ HABER