Bu fotoğraf gündem oldu

Gümüşhane'de İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararın 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlamasıyla Cumhuriyet ve Atatürk Caddeleri rahat bir nefes aldı. Araç sayısının az olduğu anı gösteren fotoğraf ise sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan birisi oldu.

Bu fotoğraf gündem oldu

Geçtiğimiz hafta Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in düzenlediği basın toplantısında İl Trafik Komisyonunca daha önce kararı alınan caddelerdeki park yasağı uygulamasının 1 Ocak tarihinde başlayacağını açıklayarak vatandaşların mağdur olmaması için otopark ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini söylemesinin ardından uygulama başladı.

Özellikle Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde uygulama öncesinde 3 sıraya ulaşan park nedeniyle boğucu bir ortamın hakim olduğu caddeler kararların uygulanmaya başlamasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından caddelere park edilen araçların sürücüleri bilgilendirilerek park süresinin 30 dakikayı geçmemesi konusunda uyarılırken, ceza uygulaması ise 15 Ocak’ta başlayacak.

Uygulamanın ardından caddelerin bomboş halini gösteren fotoğraf ise Gümüşhane’de yaşayanların sosyal medya hesaplarında dünden beri en fazla paylaştığı fotoğraflardan birisi oldu.

Gümüşhane’de tek yönlü trafik akışı olan Atatürk, Cumhuriyet, Hürriyet, Fuadiye caddeleri üzerinde gidiş istikametine göre yolun sol tarafına araçların duraklama ve park etmesi yasaklanırken yolun sağ tarafına ise vatandaşların iş ve işlemlerini halledebilmeleri için 08.00-20.00 saatleri arasında 30 dakikaya kadar tek sıra halinde park etmesine müsaade edilecek. Bahse konu caddelerde 20.00'den sabah 08.00'e kadar süre kısıtlaması olmaksızın tek sıra halinde park edilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2023, 09:25

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 1 yıl Önce

Gelin bir de mahalleliye sorun bu durumu.heryer tika tık dolu.eve girmeye yer yok uçarak girelim bari.acil durum olsa çift taraflı park yüzünden araba giremiyor.ust yasaklansın alt dolsun.alt yasaklansın üst dolsun.cok güzel çözüm.yangin çıktı yanan yansın.

.
. - 1 yıl Önce

Kolluk kuvvetlerine teşekkürler, gerçekten denetimler sıkı yapıldı, gerekirse ceza kesildi, önemli olan bundan sonrası. Biraz gevşeklik oldumu hemen eskiye döner. Bekçilerimiz ve ​Fahri Trafik Müfettişi'de hiç acımadan cezai işlem uygulasın biraz ferah nefes alalım.

Trafik
Trafik - 1 yıl Önce

Keyfi bırakan yokki arabasını ya alışveriş yapıyoruz ya bankada işimiz oluyor vs. Vatandaş napsin otopark desen yetersiz, o caddeye birakmazsan bir üst caddeye bırakacaksın. Farklı bir alternatif yok köşe kapmaca. Merkeze çok katlı otopark yapın lütfen ne vatandaş mağdur olsun ne esnaf. Ben merkeze girmeyeceğim bir daha alışveriş için yakında esnafta yakınır kimse gelmiyor diye, geçmiş olsun.

halk
halk - 1 yıl Önce

sayın baskan dagları delip otopark yapacaktin. heralde 3. de yapacaksin karaer mahallesi de köy yolu gibi arabalarda ön takım kalmadı

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Aynı performası bahar mevsimi itibari ile caddelerde oturan vatandaşlar içinde bekliyoruz

.
. - 1 yıl Önce

Bu bir çözüm değil bunun daha basit ve kolay bir çözümü daha vardı fakat seçimde oy kaybı olacağı bilindiği için uygulanmadı bu caddeleri tek yön olarak yapacaklarına orta refuj ile bölüp çift yön olarak trak akışı saglansaydi belediye otopark lari girdi çıktı 7 TL yerine 1 lira olsaydı ortada zaten trafik sorunu kalmayacaktı şahsi görüşüm bu yönde şuanda anayol kenarı azına kadar araç dolu trafik tehlikede fakat kimse görüp duymuyor malle aralarına park edilen araçlar yüzünden ambulans gelse bı çok sokakta gecemeyecek durumda

Akp
Akp - 1 yıl Önce

Çok güzel bir uygulama yazında inşAllah dükkân önleri kahve önleri boş olurda halk olarak şehrin tadını çıkarsak istemiyorum çarşıya ineyim kaldırımlar dolu arabalardan geçit yok işkence bir hal almıştı teşekkür ederiz böyle bir uygulama olduğu için

Harşit sokak
Harşit sokak - 1 yıl Önce

Çok güzel oldu maşAllah. Ara sokakları mahvetti niz. Evimize gidebilmek için kapimizin önünde yer bulamıyoruz.haa şunu da hatirlatmaliyim kuralları cignememek lazım ya .mahallenin bir tarafında park yasağı var sozdee

SIRADAKİ HABER