Caddelere yeni park düzenlemesi geldi

Gümüşhane'de İl Trafik Komisyonu kent merkezinde yeni park düzeniyle ilgili kararını aldı. Yeni uygulamaya göre yalnızca tek sıra parka 30 dakika izin verilecek.

Caddelere yeni park düzenlemesi geldi

Vali Yardımcısı Ali Recai Yerlikaya başkanlığında yapılan ve kurul üyelerinin katıldığı toplantının ardından Vali Kamuran Taşbilek’in onayladığı yeni kararların vatandaşlara duyuruları yapıldıktan sonra önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor.

Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde kangren haline dönüşen şehir içi trafiğini rahatlatmak adına hayata geçirilecek yeni uygulamada daha önce uygulanan Parkomat sistemi iptal edildi.

Valiliğin web sitesinde yayımlanan İl Trafik Komisyonu kararına göre tek yönlü trafik akışı olan Atatürk, Cumhuriyet, Hürriyet, Fuadiye Caddeleri üzerinde gidiş istikametine göre yolun sol tarafına duraklama ve park etmesine müsaade edilmeyerek trafik işaretleri ve levhalarıyla duraklama ve park etme yasaklanıyor.

Sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında bahse konu caddelerin gidiş istikametindeki sağ tarafına vatandaşların iş ve işlemlerini halletmek üzere araçlarını tek sıra halinde 30 dakikaya kadar park etmesine müsaade edilecek, 30 dakikayı aşan süre için park yasağının uygulanması Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile kontrol altında tutularak cadde üzerinde park için yapılan ihlallerin trafik ekiplerince ve Kent Güvenlik Yönetim Sisteminden (KGYS) faydalanılarak Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince gerekli cezai işlem uygulanacak.

Gerekli düzenleme ve işaretlemeler ve sabah 08:00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Sınırlı Süreli Park (30 Dakika) levhalarının Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından yapılması kararlaştırılan toplantıda ayrıca çift yönlü trafik akışı olan Ahmet Ziyauddin Caddesinde ise Atatürk Caddesinden Transit Yol İstikametine göre yolun sol tarafına araçların duraklama ve park etmesine müsaade edilmeyecek, 08.00-20.00 saatleri arasında caddenin sağ tarafına vatandaşların iş ve işlemlerini halletmek üzere araçlarını tek sıra halinde 30 dakikaya kadar park etmesine müsaade edilecek ve 30 dakikayı aşan süre için park yasağı uygulanarak cadde üzerinde park için yapılan ihlalleri trafik ekiplerince ve KGYS'den faydalanarak Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince gerekli cezai işlem uygulanacak.

Atatürk Caddesi üzerindeki PTT Müdürlüğü ile İmamoğlu Sokak arasında hemen her akşam tıkanan alanda da düzenleme yapılarak bu kısma komple park yasağı getirildi. Trafiğin çift yönlü olarak işlemesi ve park edilen araçlar nedeniyle trafik akışında aksamaların yaşandığı bahse konu alanın her iki tarafında da duraklama ve park yasağı getirildi.

Son olarak Hasanbey Caddesi üzerindeki Kıbrıs Caddesi kesişimi ile Cami Sokak kesişimi arasındaki alanda trafiğin çift yönlü olarak işlemesi ve park edilen araçlar nedeniyle trafik akışında aksamaların yaşanması nedeniyle bahse konu alanın her iki tarafında da park yasağının uygulanması kararlaştırıldı.

Bahse konu İl Trafik Komisyoun kararına ulaşmak için BURAYI tıklayınız...
 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2022, 14:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emre Ezber
Emre Ezber - 2 yıl Önce

Caddedeki trafik belki rahatlar iyi güzel hos ta bu kadar araba nereye park edecek zaten park yeri bulamazken bu uygulama tamamen kısır döngü yaratacak bence.ceza yaZmak için yapilan bi uygulama olduğunu dusunmek de cabasi

yayalaşmak lazım
yayalaşmak lazım @Emre Ezber - 2 yıl Önce

küçücük gümüşhane zaten. tuvalete de arabayla gitmezsek sorun kalmaz.

.
. - 2 yıl Önce

Refaranduma gidilsin Gümüşhane Kelkit tarafına taşınsın, bu nufusu kaldıramıyor artık bu konum.

Hacıbey gün
Hacıbey gün - 2 yıl Önce

Uygulanırsa mükemmel

Sacmalik
Sacmalik - 2 yıl Önce

Kıbrıs çarşısı rampası tek yonmu cift yonmu memlekete büyük saçmalık var olmadı anlamıyorum yukarıdan aşağı arac geliyor bazi yerler tam saçmalık oldu şehirde ara sokaklara devasa kamyonlar giriyor şehre giriş çıkış saatleri gözlenmden şehir de bir zahmet insanlar bunalmış radar yaya geçidi herkesten ceza yazılıyor pardonda vatandaş artık bikti bu isten

SIRADAKİ HABER