Can Optik’e Görkemli Açılış

Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın oğlu Emre Canlı’ya ait Can Optik’in açılışı, kalabalık davetli gurubunun katılımıyla gerçekleşti.

Can Optik’e Görkemli Açılış
Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın oğlu Emre Canlı’ya ait Can Optik’in açılışı, kalabalık davetli gurubunun katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Caddesinde gerçekleştirilen açılışa, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Hasan Metin, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfat Çilenk, KOSGEB Gümüşhane Hizmet Merkezi Müdürü Harun Sakarya, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, MHP Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Banka Müdürleri, çok sayıda esnaf ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ve katılımcılara teşekkür eden işletmeci Emre Canlı’nın ardından söz alan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, “Son zamanlarda sizlerle ilimizin güzelleşmesi noktasında bu gibi güzel işyerlerinin açılışını birlikte yapıyoruz. Bu Gümüşhane’nin örfünden adetinden, töresinden gelen zenginliklerimizin birer örneğidir. Biz her zaman zor günde ve iyi günde birbirinin yanında olan bir toplumun fertleri olarak Gümüşhane’de biz bunu en üst noktada yaşıyoruz. Bu bakımdan birbirimize olan tutkunluğumuz, birbirimize olan saygımız, birbirimize olan güvenimiz ve birbirimize verdiğimiz destekle Türkiye’de ve dünyada şartlar ne olursa olsun, biz Gümüşhane olarak her daim varlığımızı en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gümüşhane ve ülkemizin ihtiyacı olan girişimci insanların Gümüşhane’de ve özellikle de genç nesilde artmasının yarınlara umutla bakılmasına vesile olduğunu kaydeden Akçay, “Bugün Emre Canlı kardeşimiz büyük bir cesaret örneği göstermiş ve Gümüşhane’de çok şık bir mağaza ile huzura çıkmıştır. Burada kalitenin, zarafetin ve nezaketin yarışı olacaktır. Bildiğimiz gibi herkes rızkını yer. Ama Gümüşhane insanı her zaman söylediğimiz gibi her şeyin en güzeline layıktır. Biz aradığımız ürünleri artık ilimizde bulma imkânı yakalıyoruz. Açılan çok güzel işyerlerimizle, ulusal bazda zincir mağazalarımızla, alış-veriş merkezlerimizle, yürüyen merdivenlerimizle, saraylarımızla, kralımızla, padişahımızla, sultanımızla Gümüşhane halkının ayağına hizmeti getirmenin gayreti içerisindeyiz. Tabi bütün bunları yaparken işletmelerin devam etmesi, üretmesi, istihdam sağlaması, ekonomiye katkı vermesi içinde, işletmelerin çalışması ve ekonomik olması lazım. Bu işletmelerin ekonomik olması da tamamen bizlere bağlı. Biz istersek bu işletmeler daha uzun ömürlü olur. Bunu hepimiz isteriz. Çünkü bu mağaza Emre Canlı’nın değil, tüm Gümüşhane’nin mağazasıdır. Niye? Çünkü biz burada ihtiyacımız olan mal ve hizmeti buradan alacağımıza inanıyoruz. Biz tüketici olarak bize en kaliteli ve en ekonomik ürünü kim sunarsa, orayı tercih ederiz. Ticarette en önemli şey müşteridir. Bizler müşteriler olarak çok kıymetliyiz. Çünkü para bizde. Biz alış-veriş yaparsak ticarethaneler ayakta durur, üretim ve istihdam sağlamaya devam eder. Bu vesileyle Emre kardeşime göstermiş olduğu cesaretten dolayı ve Gümüşhane’ye güzel hizmetler sunacağı inancıyla kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda KOSGEB’e de teşekkür eden Akçay, “Bu işletmenin bir örnek olmasını diliyorum. Zaman zaman KOSGEB’in çalışmalarını çok iyi tanıtamıyor olabiliriz. 3 yıl önce ilk defa genç girişimcilik kurusunu Ticaret ve Sanayi Odamızda verdik. O zaman çok anlaşılmamıştı. Ama daha sonra bunu belediyemiz, İş-Kur Müdürlüğümüz ve çeşitli kurumlar girişimcilik kurslarını açmaya başladı. Girişimcilik kurslarına işyeri açmak isteyen herkesin katılması lazım ve o belgenin mutlaka alınması lazım. Bugün olmazsa yarın o belge bize lazım. Alacağımız o girişimcilik belgesi ile KOSGEB’den baylar için 30 bin lira, bayanlar için 35 bin lira işyeri açmak şartıyla hibe krediler veriliyor. Daha sonrada çok düşük ve sıfıra yakın faizlerle 70 bin lira faizsiz, 5 yıl ödemesiz, iki yıl ödemeli destek kredileri veriliyor. Hükümetin verdiği bu desteklerden tüm Gümüşhanelilerin haberdar olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Akçay’ın konuşmasının ardından söz alan Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfat Çilenk’te konuşmasında, “Eski Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Canlı, yıllarca belediye meclisinde esnaf üyelerle beraber oldu. Siyasette birçok esnaf arkadaşımızla beraber oldu. Kardeşleri ticaretin içinden geliyor. Kendisi de bu işyeriyle beraber, esnafları yakinen tanımasının yanında esnaf olacaktır. Esnaflığın güzelliğini ve zorluğunu artık şahsen yaşayacak. Esnaflık Sayın Başkanım Akçay’ın ifade ettiği gibi kolay bir şey değil. Hal böyle olunca işletmelerin ortaya ciddi bir performans koyması gerekiyor. Bu işletmeninde tahmin edilen performansı ortaya koyacağına inanıyorum ve başarılı olmasını diliyorum. Bu işyerinin sahiplerine ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güzel bir açılış töreni düzenleyen ve hemşehrileriyle bir araya gelmelerine vesile olan Canlı ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Bu işletme, şehrimizin doğudan batıya bakan gözü olacak. Çünkü doğuya da, batıya da bu güzel işletmenin güzel gözlükleriyle bakacağız. Allah utandırmasın, Allah mahcup etmesin. Emre kardeşimizin başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü Emre kardeşimizin farklı sektörlerde de, esnaflık deneyimi var. İnşallah bu işletmeyle de bakan gözümüz olacak. Bu tür işletmelerin çoğalmasından şeref duyuyorum. Çünkü bu işletmeler hepimizin. Az sonra ilk alış-verişi de ben yapmak istiyorum. İnşallah elimiz uğurlu gelir. Tekrardan Allah utandırmasın diyor, başta eski belediye başkanımız olmak üzere tüm Canlı ailesine ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER