Canlı TBMM’de ilk basın toplantısını gerçekleştirdi

MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, TBMM’de ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Canlı TBMM’de ilk basın toplantısını gerçekleştirdi
MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, TBMM’de ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Canlı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda yapılan görevden el çektirmeler ve atamalar konusunda yapılan haksızlıkları ve tuhaf uygulamaları basın mensuplarının dikkatine sundu. Basın mensupları aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek ve hükümetin dikkatini çekmek istediğini bildirdi.

Canlı'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Gümüşhane de ilçeleriyle birlikte 3400 öğrenciye hizmet veren yurt kura, yeni yapılanmayla 1 il müdürlüğü, 6 yurt müdürlüğü ile toplamda 7 müdürlük ataması yapılması gerekmektedir. Fakat bu aceleci ve hiçbir kritere dikkat etmeden yapılan atamalardan bizim ilimizde nasibini almaktadır. Yıllardır ilimizde bu kuruma hizmet eden yöneticiler devre dışı bırakılmış kurum dışından atamalar yapılmaya başlanmıştır. Her yerde olduğu gibi bu durum Gümüşhane kamuoyunda da rahatsızlığa sebebiyet vermiş kurumun işleyişi sekteye uğramıştır.

Yurt kur gibi önemli ve köklü bir kuruma yapılan bu acele atamaların doğru olmadığını düşünüyorum. Aceleniz ne? Hükümet kurma çalışmalarının başlayacağı bu zamanda demokrasiye inanan, halkın tercihine saygı duyan, geçmişte bu durumdan sıkça bahseden idareden beklenen acele etmemek, kurulacak hükümeti beklemek, liyakata önem vermek ve kurumla özdeşleşmiş insanları tercih etmektir. Bu zamansız yapılan atamaların yanlış olduğunu bir kez daha vurguluyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER