Cansız’dan GÜ’ye destek sözü

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ı makamında ziyaret ederek üniversitemizin gelişimi hakkında bilgiler verdi ve bazı projeler için destek istedi.

Cansız’dan GÜ’ye destek sözü

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ı makamında ziyaret ederek üniversitemizin gelişimi hakkında bilgiler verdi ve bazı projeler için destek istedi.

Rektör Zeybek, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın’la birlikte Ankara’daki yoğun temaslarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’la görüştü.

Bakan Yardımcısı Cansız, Gümüşhane Üniversitesinin hem ulusal hem de uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla büyük bir yol kat ettiğini belirterek, “Zaman zaman üniversitemiz ile ilgili çok güzel haberler almaktayız. Aldıkları başarılar bizleri de gururlandırıyor. Gümüşhane Üniversitemiz, Gümüşhane ilimizin kalkınmasında ve gelişmesinde bu son 2 yıllık kısa bir süre içerisinde her alanda büyük atılımlar başardı. Bundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Gümüşhane Üniversitemizin bundan sonraki plan ve projelerine bakanlık olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca Maden Müzesi ile ilgili projeyi de öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyerek üniversiteye her türlü konuda destek vereceğini dile getirdi.

Rektör Zeybek ise ziyaretle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Üniversitemizin bilimsel ve akademik çalışmalarının daha da artması ve yapacağımız projelerimize destek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Mithat Cansız ile görüştük. Görüşme sırasında kendisine üniversitemizin geldiği noktayı anlattık ve gelecek adına yapmayı düşündüğümüz projelerimiz hakkında bilgiler vererek, desteklerini talep ettik. Kendisi de bu konuda üniversitemize her türlü desteği sağlayacakları bilgisini bizimle paylaştı. Üniversitemiz bilindiği üzere yaptığı çalışmalarla ve aldığı ödüllerle bölgesinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Şehir ile bütünleşen üniversitemiz, Gümüşhane’mizin marka değeri olma yolunda büyük ilerlemeler kaydetti. Biz de bunun devamının gelmesi için bazı projeler oluşturduk. Öncelikle öğrenci odaklı olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Bu amaçla Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı’nın kuruluş çalışmalarına başladık ve hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Vakfımızın kuruluşunun temel amacı, dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmaktır. Böylelikle öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilimsel bilgileri ilk elden şehrimizle paylaşarak, şehir-üniversite bütünleşmesine katkıda bulunacaklardır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Mithat Cansız yaptığımız çalışmaların ve bundan sonra yapacağımız çalışmaların olumlu ve yerinde adımlar olduğunu dile getirdi. Sayın Bakan Yardımcımıza bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Desteklerini yanımızda hissetmek bizim için çok kıymetlidir.” 

Ziyarette Rektör Zeybek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’a üniversite tarafından gerçekleştirilen bir araştırma olan “Gümüşhane Üniversitesinin İl Ekonomisine Katkısı” adlı kitabı ve çeşitli hediyeler takdim etti. Cansız ise Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yayın Komitesi Başkanı olarak hazırlatılan “Osmanlı’da Petrol” adını taşıyan eseri Rektör Zeybek’e takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER