'Çocuklarımızı Geleceğe Hazırlamayı Hedefliyoruz'

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, eğitim hizmetlerinin insana yapılan uzun vadeli bir yatırım olması nedeni ile her zaman hassasiyetini sürdürdüğünü belirterek, ‘Artık bilgi çağındayız ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hedefimiz olmalıdır’ dedi.

'Çocuklarımızı Geleceğe Hazırlamayı Hedefliyoruz'
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenli olarak sürdürülen değerlendirme toplantıları devam ediyor.

Ocak ayındaki toplantı Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nde yapılırken, toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, Şube Müdürleri İbrahim Taş, Ahmet Tuncay, Murat Eskicioğlu, Nusret Bulut ve okul müdürleri katıldı.

Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde 2010 yılında Aydın Doğan Vakfı'nın katkılarıyla donatılan Işıl Restaurant’ta yapılan sabah kahvaltısının ardından konferans salonuna geçildi. Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile ilgili katılımcılara okulu tanıtan bir brifing sundu.

Türkfiliz, Vali Dr. Yusuf Mayda ve Milli Eğitim yöneticilerini okullarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2007-2008 öğretim yılında açılan okulun 2010 -2011 öğretim yılında Fen Lisesi’nin taşınması ile yeni yerine taşındığını, gerek bütçe imkanları gerekse hayırseverlerin ve uygulanan projelerin katkıları ile ekipman ihtiyaçlarının olmadığını ifade etti. En önemli eksikliklerinin öğrenci olduğunu, bunda da son iki yıldır uygulanan tercih-kayıt sisteminin öğrenci ve veliler tarafında iyi anlaşılmamasının etkili olduğunu bildirdi.

Türkfiliz, toplantıya katılan ortaokul müdürlerinden öğrencileri meslek liselerine yönlendirilmesi konusunda kendilerine destek vermelerini isteyerek, özellikle okullarının istihdam ve üniversiteye girişte garantili bir okul olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler, Starejik Planlama, TKY Uygulamaları Sınav Hizmetleri, İstatistik ve Bütçe brifingi Şube Müdürü Nüsret Bulut tarafından gerçekleştirildi.

Bulut; SODES kapsamında uygulanan projelerin yanında Avrupa Birliği projeleri ve TUBİTAK destekli projeleri ile yasal destekle sürdürülen projelerin amacını gerçekleşme oluşumlarını izah ettikten sonra il yatırım programı ile ilgili bilgi verdi. Bu yıl Gümüşhane’de ilköğretim kapsamında 9 projenin 700 Milyon TL bedel ile gerçekleşmesinin planlandığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da toplantıda yapıtğı konuşmada şunları söyledi: “İlimiz genelinde SODES destekli projeler ile Halk Eğitim Merkezi destekli çalışmalar sayesinde uyguladığımız sınav odaklı etüt çalışmalarımızın ortaokul son sınıf öğrencilerimiz için 3. denemesi yapılmış, lise son sınıf öğrencilerimiz için ise bir YGS deneme sınavı yapılmıştır. Son yapılan deneme sınavı sonuçlarını öncedeki deneme ve 2012 SBS neticesinde kıyaslayarak bilgi veren Aktaş; Türkçe dersinde arzu edilen oranda bir başarı yakalayamadık. Diğer derslerde geçen yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavı ve önceki deneme sınavının neticelerinden daha iyi bir konumdayız. YGS deneme sınavında ise Türkçe, Sosyal Bilgiler derslerinde Türkiye ortalaması ve il ortalamasının önündeyiz,  Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde ise il ortalamasının üzerinde, ancak Türkiye ortalamasının az bir fark ile gerisindeyiz. İnşallah bu denemeleri bizleri yanıltmaz ve güzel neticeler alırız.”

Toplantının final konuşmasını yapan Vali Dr. Yusuf Mayda ise şöyle konuştu: “Eğitim hizmetleri insana yapılan uzun vadeli bir yatırım olması nedeni ile her zaman hassasiyetini sürdürüyor. Biz de ilimizdeki eğitim ve öğretim alanında daha başarılı olunması için gerekli çabayı gösteriyoruz. Eğitim alanında başarı her zaman olduğu gibi öğretmenlerimizin uhdesinde. Her bir kamu görevi, halka hizmet götürülen her bir hizmet,  kendi açısından kutsaldır, önemlidir. Zamanı ve değişimi yönetebilmek için yaptığınız işi iyi bilmelisiniz, gelişmenin özü insan ve birey olduğuna göre çocuklarımızı daha iyi motive etmeliyiz. Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz’e teşekkür ediyorum. Bu gün burada öğrencilerimizin becerileri ile hazırlanmış ürünlerini değerlendirmiş olduk. İşte bu yüzden eğitim olmazsa olmazımızdır. Artık bilgi çağındayız ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hedefimiz olmalıdır.”
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER