Cumhuriyetin 100.yıl mesajları

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Cumhuriyetin 100.yıl mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Cumhuriyetimiz 100 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonucunda, Türk Milletinin karakterine en uygun idare sistemi olarak ilan edilen Cumhuriyetimiz, geride kalan 100 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.

Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, bölge ülkelerine örnek yapısı ile Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli mesafeler kat ederek hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle yâd edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ VE ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Bugün Ülkemizin her köşesinde gurur günümüz olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetin İlanının 100. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından kurulmuştur. Türk milleti, 29 Ekim 1923'te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bizler, 100. yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bu bayrak, bu devlet ve bu cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse yabancı görülmemiş, hiç kimse ötekileştirilmemiş, hiç kimse dışlanmamıştır. 85 milyon vatandaşımızın her biri, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakarlıklarla kurdukları bağımsızlığımız ve geleceğimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele edecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemiz; Türkiye Yüzyılı’nın inşası için yarınlara hazırlanmaktadır. Emin olmalıyız ki yarınlarımız bugünümüzden çok daha güzel olacaktır. Aziz milletimizden aldığımız destekle 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakmak en büyük gayemizdir.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.”


Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz.  

Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi, Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmış, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı birlik ve beraberlik ruhunun büyük bir eseridir.

Bu aziz millet, doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sahip eşsiz bir destan yazmıştır.

Cumhuriyetle birlikte, her alanda büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 100 yılda, bölgesinde ve dünyada barış, huzur ve istikrarın kaynağı, ekonomik ve stratejik gücün odak noktası olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Vatan, Bayrak, Kuran, için canını ve kanını bu uğurda feda eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anarken, bir kez daha Gümüşhaneli hemşerilerimin 100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılını gurur ve mutlulukla kutladığını belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını gurur ve coşkuyla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923'te ilan edilen bu büyük Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonucunda doğdu. Kurtuluş mücadelemizin temelleri atılarak ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bağımsızlık ruhundan hiç taviz vermeyen milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde sayısız zafer kazanarak bu cennet vatanı bize miras bıraktı. Bizler, atalarımızın emanetine sahip çıkarak bu aziz vatanı koruyup, geleceğe taşımanın sorumluluğunu taşıyoruz. 100 yıl içinde büyüyüp gelişen ülkemiz, şükürler olsun ki mazlum coğrafyalara da umut olmuştur. Yüreğimizle el ele, gönül gönüle, şehrimize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize ve devletimize layık olma yolunda yoğun gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Gümüşhane olarak biz de bu büyük coşkuya ve birlik duygusuna katkı sağlamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin temel değerlerini yücelterek, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. 2002 yılında başlayan değişimin öncüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirdiğimiz projeler ve hizmetlerle Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken, huzur ve güven içinde gelecek nesillere taşıma azmiyle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, Gümüşhane halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bizlere özgürlük, bağımsızlık ve ilerleme yolunda ilham veren ve 29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü kutlamaktayız.

Aradan geçen 100 yıl boyunca ülkemiz demokrasiyi, insan haklarını ve adaleti korumak için büyük bir azimle mücadelesini verdi. Bu tarihi günde, üniversite olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bizlere bırakılan cumhuriyet mirasını yaşatmak ve daha da geliştirmekle yükümlüyüz. 100 yıl önce temelleri atılan bu yolculukta bugün Millet olarak en küçük bir taviz vermeden mücadeleye devam ediyoruz. Üniversitemiz; bilimin, sanatın ve kültürün ışığında, genç zihinlere rehberlik etmek, yeni fikirlerin yeşermesine destek olmak ve toplumumuzu daha aydınlık yarınlara taşımak amacıyla var. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın gururunu yaşarken, geleceğe dair umutlarımızı da birlikte paylaşıyoruz. Ülkemizin geçmişine saygı göstermek ve gelecekteki başarılara olan inancımızı kutlamak amacıyla birlik ve beraberlik içinde olmamız büyük önem taşmaktadır. Cumhuriyetimizin daim olması dolayısıyla mücadele veren öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve tüm çalışanlarımıza bu uğurda gösterdikleri çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakma sözüyle, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizi Türkiye yüzyılına ve yarınlara taşımak için çaba göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle de Gümüşhane Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor, vatan için her türlü fedakârlıkta bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

BARO BAŞKANI AV. METİN ASLAN

“İstiklal mücadelemizi taçlandıran, egemenliğin bir zümrenin elinden alınıp kayıtsız ve şartsız olarak aziz Türk Milletine teslim edildiği Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir Milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği Milli Mücadelenin sonunda elde ettiği büyük bir zaferdir.

Türk Milleti, tarihinin hiçbir döneminde kula kulluk etme şuurunda olmadığı gibi, hürriyet duygusunu da damarlarında dolaşan asil kan misali benimsemiştir. İşte Cumhuriyet bu bilincin bir yansıması olarak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Milletine armağan edilmiş en büyük hazinedir. Nitekim 1923'ten bu güne Cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilen değerler, Türk Milletinin ezelden beri karakterinde var olan değerlerdir.

Hepimizin üzerine düşen yegâne görev Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sahip çıkmak ve onları sonsuza kadar korumak olmalıdır. Cumhuriyetin önemli hukuk kalelerinden biri olan Gümüşhane Barosu tarihin her sürecinde Vatan toprağına ve Cumhuriyet değerlerine büyük bir özveri ile sahip çıkmıştır. Bundan sonra da tarihine layık şekilde Atatürk İlkelerine, Cumhuriyet değerlerine, Demokrasiye, Sosyal ve laik Hukuk Devletine sahip çıkmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutlar, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına, Gazi ve Şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.” 

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ EKREM AKDOĞAN

“Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu önemli dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin ışığında kazandığımız özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi mirasını gururla selamlıyoruz. Cumhuriyet, ülkemizin çağdaş, ilerici ve özgür bir toplum olma yolundaki kararlılığını simgeler. Gümüşhane olarak, Cumhuriyetimizin temelleri üzerinde, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek ilerlemeye devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği ilke ve değerler doğrultusunda, eğitimden sağlığa, teknolojiden sanata kadar her alanda daha ileri bir Türkiye için birlikte çalışacağımıza olan inancımız tamdır. Geleceğe umutla bakarken, Cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı değerleri daha da yücelterek, gençlerimizin bu mirası gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağına olan inancımız sonsuzdur.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, birlikte nice nice yıllara! Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Yüce Türk milletimizin istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu taşıyoruz.

Türk milletinin ve bu milletin egemen iradesinin ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz yüce milletimizden aldığı ilham ve benimsediği evrensel ilkeler sayesinde dünyanın diğer medeniyetleri tarafından her zaman örnek alınan bir değerler bütünü olmuştur.

 Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumuna Ulus olma bilincini aşılaması, bireyi vatandaş, yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır.

Atatürk’ün Türk Gençliğine ve Türk Milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.

Bu anlamı büyük günde İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyor, bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünün ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”


İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bugün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Yüzyıllık çınarımız Cumhuriyet, birlik ve beraberliğimizin, hürriyet ve demokrasimizin sembolüdür. Bu özel günde, geleceğe dair umutlarımızı ve beklentilerimizi de yeniden şekillendirme fırsatına sahibiz. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm neferlerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına girerken, en büyük güvencemiz olan gençlerimizle el ele, bu kutsal mirası gelecek nesillere taşıma kararlılığı içindeyiz. Gençlerimizin enerjisi, aklı ve cesareti, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak en önemli itici güçtür.

Bu anlamlı günde, Gümüşhaneliler olarak Cumhuriyet coşkusunu yürekten yaşarken, ortak bir gelecek vizyonu etrafında kenetlenme ihtiyacının da farkındayız. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun; birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ARİFE ELEMAN

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Mustafa Kemal ATATÜRK 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında ait olduğumuz coğrafyada neler oluyor diye baktığımızda, neredeyse bir ateş çemberi görüyoruz. Emperyalizm her zamanki gibi iş başında ve ne yazık ki kendi idarelerini kendileri oluşturamayan milletler, başkalarının yazdığı kadere razı gelirler. 

19. yy sonları ve 20. yy başlarında emperyalizmin çember altına alıp, hasta adam diye nitelediği Osmanlı İmparatorluğu’ndan bir avuç Anadolu toprağı kalmıştı. Tarihe adını bağımsızlık savaşçısı olarak yazdıran Mustafa Kemal, ulusların kendi kaderlerini kendilerinin yazması gerekir azmi ve inancıyla Türk Milletini ayağa kaldırmış ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına kadar durmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün yüzüncü yılındayız. 100. Yılımız olması gerektiği gibi kutlanamamaktadır. Üzeri gölgelenerek yapılan kutlamalar 100. Yılımıza uygun düşmemektedir. Kahraman Türk Milleti, Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılını hak ettiği emek, ilgi ve törenlerle kutlayabilmelidir. 

Türkiye Cumhuriyeti bu onuru hak ediyor. 

Cumhuriyet; laiklik, tam bağımsızlık, özgürlük, ulusal egemenlik, çağdaş uygarlık, fırsat eşitliği, demokrasi, adalet, liyakat,  demek.

Cumhuriyet; akılcı ve bilimsel eğitim demek, bilim, kültür, sanat,  spor demek. Cumhuriyet;  barış, umut, sevgi demek, Cumhuriyet; kadın hakları demek.  

Cumhuriyet; “Yurtta barış, dünyada barış.” demek. 

Cumhuriyet; ATATÜRK demek.

Ümidimizi kaybetmeden, daima ileri diyerek Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlu olsun.”
 

İHLAS HABER AJANSI (İHA) TEMSİLCİSİ ve www.gumushane.gen.tr SAHİBİ RECEP ERGİN

“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlıklarla kurdukları Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Bu anlamlı günde, bir kez daha büyük bir gururla hatırlatmak isterim ki; Cumhuriyetimiz, asırlardır süren esaretin ardından, milletimizin kendi kaderini tayin etme mücadelesinin en büyük zaferidir.

Cumhuriyetimiz, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda özgürlük, demokrasi, çağdaşlık ve insan hakları için verilen bir mücadelenin de ifadesidir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana, her alanda büyük başarılara imza attık. Geleceğimizi şekillendirecek yatırımları hayata geçirdik. Ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına taşımak için var gücümüzle çalıştık.

Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılında, asla unutmamak gerekir ki; Türkiye, büyük bir milletin ülkesidir. Bu millet, tarih boyunca her türlü zorluğa göğüs germiş, her türlü engelleri aşmış ve daima ileriye doğru yürümüştür.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, hep birlikte Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı ve sevgimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Cumhuriyetimizin değerlerini her daim yaşatacağımıza, ülkemizi daha da ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!”

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2023, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER