Demir: Bahçecik barajı biran önce bitirilmeli

Son günlerde ana şebekede meydana gelen arızalar nedeniyle sık sık su kesintilerinin yaşandığı Gümüşhane’de Saadet Partisi İl Başkanı Av.Akın Demir, Bahçecik Barajının biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Demir: Bahçecik barajı biran önce bitirilmeli

Son günlerde ana şebekede meydana gelen arızalar nedeniyle sık sık su kesintilerinin yaşandığı Gümüşhane’de Saadet Partisi İl Başkanı Av.Akın Demir, Bahçecik Barajının biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane kent merkezinin en büyük sorununun su şebekesindeki arızalar ve su sıkıntısı olduğunu ifade eden Demir, “Yaz ayının en sıcak günlerini yaşadığımız insanların sık sık terlediği banyo ve temizlik ihtiyacı duyduğu genel ev temizlerinin yapıldığı bu günlerde su sıkıntısının yaşanması Bahçecik Barajına olan ihtiyacı bir kez daha göz önüne koymuştur” dedi.

Şehrin uzun yıllar su sorununu ortadan kaldıracak içme suyu baraj ihalesinin Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ın gayretleri ile yapılarak temeli atıldığını kaydeden Demir, “Temel atma programında Sayın Pektaş'ın ifadesi ile 'Gümüşhane’nin 35 yıllık içme suyu ihtiyacını çözecek olan Bahçecik Barajının 2020 yılında bitirilmesinin planlandığını' söylemiştir. Lakin 2020 yılı bitmesine az bir zaman kalmış olmasına rağmen baraj inşaatında hiç bir ilerleme kat edilmemiştir. Bu durum bizleri hali ile üzdüğü gibi şehrimizin su sıkıntısı çekmesine ve hizmet alma kalitesinin azalmasına neden olmaktadır. Şehrin su ihtiyacı bugüne kadar su kuyuları ile giderilmeye çalışılmaktadır. Yaz aylarında su kaynaklarının azalması ve de su ihtiyacının artması ile su sıkıntılarının devam etmesi beklenmektedir. Bu bağlamada çok acil ihtiyaç olan su barajının tamamlanmasını ve en kısa zamanda hizmete geçmesini beklemekteyiz. Belediye Başkanımızın her zaman ifade ettiği deyişi ile himmet hizmete mazhardır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in su barajı hususundaki hassasiyetine ve gayretine lahit olduklarını dile getiren Demir, “Bu sebep ile işin vahameti ve baraj inşaatında ki gecikme nedeni ile yeniden bu işin hızlandırılması hususunda gayret gösterilmesini istiyoruz. Belediyemizden hizmet beklemek bizim en doğal hakkımızdır. Lakin bu hizmetin karşılığı olan yükümlülüklerimize de yerine getirmemiz insani ve vicdani ve yasal sorumluluğumuzdur. Uzun yıllar su borçlarını ödemeyen vatandaşlarımızın olması üzüntü verici bir durumdur. Belediye Başkanlığı vatandaşımızın icraya düşmemesi noktasında gösterdiği hassasiyeti vatandaşlarımızın da borçlarını ödeme hususunda göstermelerini bekleriz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ
ALİ - 4 yıl Önce

ŞEBEKEDE MEYDAN GELEN ARIZA MI YOKSA YETMEYEN SU İÇİN Mİ KESİNTİ YAPILIYOR.YAZIK BU İNSANLARA...

SIRADAKİ HABER