Demir’den milletvekillerine ödenek çağrısı

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Kelkit yolu ve Pekün Tüneli'nde çalışmaların durduğunu belirterek bu noktada kentin 2 milletvekilini göreve çağırıp “Gerekirse Bakanlığın kapısında yatıp bu yola yatırım ve bütçe çıkarılıncaya kadar kapıdan ayrılmamaları gerekmektedir” dedi.

Demir’den milletvekillerine ödenek çağrısı

Yaptığı açıklamada Kelkit yolu ve Pekün Tüneli inşaatını bitmeyen yol hikâyesine benzeten Demir, 20 yılı aşkın bir süreden beri devam eden yol yapım çalışmalarının seçim süreci öncesinde hız kazandığını ve biteceği yönünde vatandaşları umutlandırdığını fakat seçimden sonra tek bir kazma dahi vurulmayan yolda bütün işlerin olduğu gibi yüz üstü bırakıldığını söyledi.

“İlin ilçeler ile olan bağının kuvvetlenmesine neden olacak bu proje kendi kaderine terk edilemez”

Yol yapım işini üstlenen firmanın hak ediş almamasına rağmen kendi öz kaynakları ile kışın uzun bir müddet bu yol yapım çalışmalarına ara vermeden işe davam ettiğini fakat seçim sonrası ödemelerin yapılmaması ve de kamu da tasarruf tedbirleri kapsamında belli aşamaya ulaşmamış işlere ödenek ayrılmaması sebebiyle bu yol yapımının kaderine terk edildiğini öğrendiklerini açıklayan Demir, “Gümüşhane açısından oldukça üzüntü verici bir durumdur. Zira yıllardır hasretle bitmesini beklediğimiz ve bitmesine az bir emek ve iş kalan bu iş başka baharlara bırakılmıştır. İşte burada şehrimizi temsil eden vekillerimize büyük gayret düşmektedir. Çünkü şehrimizin ekonomisine, ilin ilçeler ile olan bağının kuvvetlenmesine neden olacak bu proje kendi kaderine terk edilemez. Yol yapım işini üstlenen firma şantiye alanını kurmuş, yol yapım malzemelerini üretecek tesislerini faaliyete geçirmiş, malzeme üretmiş ve istif yapmış araç ve makine ekipmanlarını hazırlamıştır. Bunca hazırlık yapılmış ve iş üretilmişken bu işin akamete bırakılması düşünülemez” dedi.

“Milletvekilleri ne yapıp edip bu yol için gerekli ödenekleri çıkarsınlar”

Bu manada kentin 2 milletvekiline büyük bir iş düştüğünü kaydeden Demir, “Gerekirse ilgili bakanlığın kapısında yatıp bu yola yatırım ve bütçe çıkarılıncaya kadar kapıdan ayrılmamaları gerekmektedir. Bu iş yabana atılacak başka baharları bekleyecek iş değildir. Kelkit’in Erzincan’ın ekonomisi- sosyal canlılığı etkisi altında kalıyorsa bu işte en büyük vebal vekillerimizindir. Zira bu yol bitmediği müddetçe ne Kelkit ile olan ticari canlılığımız artar ne de sosyal ilişkilerimiz artar. Bu sebep ile vekillerimize büyük iş düşmektedir. Ne yapıp etsinler bu işin üzerinde dursunlar ve yol için gerekli kaynakları, yatırımları, ödenekleri çıkarsınlar. Beklentimiz budur” diye konuştu.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
yorumcu
yorumcu - 3 ay Önce

hiç bir siyasetçi bu yolu hatırlatmazken sn.demir bey dile getirdiği için teşekkürlerimi sunuyorum inşAllah bu sesleniş gereğini bulur tünel kısa süre içinde bitirilir

kalan29
kalan29 - 3 ay Önce

kelkit'in erzincan ile olan bağı çok eskilere dayanıyor hem ekonomik hem sosyal olarak bu tünelin açılması bunu değiştirmez kelkit ve erzincan için trabzon'a olan gidişleri kolaylaştırır etkisi bu olur

SIRADAKİ HABER