Depremin yıldönümünde dua programı

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin 1. yılında hayatını kaybedenler için Gümüşhane’de sabah namazı sonrası tüm camilerde hatim duası yapıldı, Kur'an-ı Kerim okundu. 

Depremin yıldönümünde dua programı

Merkez Kemaliye Camiindeki programa katılan İl Müftüsü Hüseyin Gün, sabah namazında yurdun tüm camilerinde planlanan programlar çerçevesinde Gümüşhane genelindeki camilerde de depremde yaşamını yitirenler için okunan hatimlerin duasını yaptırıldığını söyledi.

Müftü Gün, şunları söyledi: "Yüce Rabbimiz depremlerde vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet eylesin. Onları şehadet mertebesine eriştirsin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ikram etsin. Deprem bölgelerinde yeniden düzenli ve huzurlu bir hayatı en kısa zamanda lütfetsin. Ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten korusun. Deprem bölgesi, Doğu Türkistan ve Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükûnu için ettiğimiz dualara, Rabbimiz icabetini en kısa zamanda nasip eylesin.” 

Kılınan sabah namazının ardından yapılan zikir, tesbihat ve dua ile program sona erdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmiş, 38 bin 901 bina da yıkılmıştı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER