Depremzede öğrenci ve aileleri üniversiteye getirildi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinden etkilenen Gümüşhane Üniversitesinin öğrencileri ve ailelerinin bir kısmı Gümüşhane’ye getirildi.

Depremzede öğrenci ve aileleri üniversiteye getirildi

Kahramanmaraş ve Malatya’da zor durumda olan depremzede öğrenciler ve öğrencilerin aileleri Üniversiteden görevli ekipler ve Aytaş Pansiyon tarafından sağlanan araçlarla sağ salim bir şekilde Gümüşhane’ye getirildi. 

Hasan Keyf Kafeteryanın sahibi Hasan Çiçek’in destekleriyle getirilen 4 aile ve 2 öğrenci AFAD tarafından Üniversitenin Sosyal Tesislerindeki misafirhanelere yerleştirildi.

Getirilen depremzede aileleri ve öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi olarak depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını belirterek, “Depremde zarar gören aileleri ve öğrencilerimizden gelmek isteyenleri Üniversitemiz misafirhanesine sağ salim bir şekilde yerleştirdik. Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarımız halen devam etmektedir. Üniversite olarak bölgede faaliyet gösteren kamu kurumlarımızla koordineli bir şekilde zamanla yarışıyoruz. İlk andan itibaren bölgede bulunan arama kurtarma ekiplerimizin çok başarılı işler gerçekleştirdiğini de görüyoruz. Onlara da buradan şükran borçluyuz. Ailelerimize Gümüşhane’mize hoş geldiniz diyoruz. Depremzede ailelerimizin sağ salim Gümüşhane’ye getirilmesinde 2 gün boyunca emek harcayan Aytaş Pansiyon yetkilileri ve şoförlerine, Hasan Keyf Kafeteryanın sahibi Sayın Hasan Çiçek’e, Üniversitemiz personeli Sayın Adem Demir’e teşekkür ediyorum. Ailelerin ihtiyaçları noktasında her türlü desteği sağlayan Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Yalçın ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a katkı ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak depremzede öğrencilerimiz ve aileleri için yardımlarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
maşallah
maşallah - 1 yıl Önce

Çok teşekkür ederim emeği geçen herkezden Allah razı olsun..

SIRADAKİ HABER