Diker: Beden dili özgüvenin dışa vuruş şeklidir

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ersin Diker, “Bazen bir hareket bin söze bedeldir” sözleriyle beden dilinin önemine vurgu yaparak beden dilinin özgüvenin dışa vuruş şekli olduğunu söyledi.

Diker: Beden dili özgüvenin dışa vuruş şeklidir

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Gümüşhane Şubesi'nin 9 hafta sürecek olan “İletişim ve Medya Seminerleri” programının beşinci haftasında “İletişimde Beden Dili” konusu işlendi.

Özel İdare İş Merkezindeki TÜRKAV salonunda TÜRKAV Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçüköner ve davetlilerin katılığı mesleki ve kişisel gelişim eğitim seminerinde konuşan Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Diker hem dünyada hem Türkiye’de siyasi liderlerin çok sık kullandığı beden diliyle ilgili sunum yaptı.

Dünyadan örnek fotoğraflar göstererek beden dilinin önemini aktaran Diker, “İletişim sadece sözle yapılmaz. Sözün yanında jest, mimik ve beden diliyle de iletişim sağlanabiliyor. Özellikle son yıllarda önemi anlaşılan beden dili özgüvenin dışa vuruş şeklidir” dedi.

“Türk toplumu olarak biz samimi insanlarız” diyen Diker, beden dilini kullanan yöneticilerin daha iyi iletişim kurması nedeniyle her zaman daha başarılı olacağını vurgulayarak, “Biz konuşmasak bile bedenimiz konuşuruz” diyerek sözlerini sonlandırdı ve etkili beden dili kullanımını uygulamalı olarak anlattı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER